Sve boje života

Petrinja obilježava desetljeće smrti Zlatka Price

Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
zlatko prica (1)
25.10.2013.
u 21:19
Tri institucije i pojedinci iz Samobora ustupili radove velikog umjetnika
Pogledaj originalni članak

U Galeriji Krsto Hegedušić od večeras traje izložba 28. radova iz ranijeg stvaranja umjetnika i akademika Zlatka Price, čime se i Petrinja pridružila obilježavanju desetljeću smrti istaknutog majstora slikara. Iz velike ovogodišnje izložbe „Sve boje života“ radove su ustupili privatni kolekcionari i samoborske institucije.

O umjetniku vezanom za taj grad, značajnom za hrvatsku i mađarsku kulturu, jer je rođen u Pečuhu, govorile su Nikolina Mahović iz Galerija Prica POU Samobora, Gordana Remusini iz Samoborskog muzeja i Marica Jelinić, upraviteljica Zaklade Zlatko i Vesna Prica. Izložbu je otvorila Izabela Žilić, pročelnica gradskog ureda društvenih djelatnosti Petrinje, u programu je javnih potreba u kulturi RH, Sisačko moslavačke županije i Grada Petrinje za 2013., a potrajat će do 17. studenoga.

U suradnji istih kulturnih institucija Samobora i Pučkog otvorenog učilišta Hrvatskog doma Petrinje, čija je sastavnica Galerija Krsto Hegedušić, slična izložba Zlatka Price već je održana 2008. Glazbeni program večerašnjeg otvorenja ispunio je Ženski vokalni ansambl Petrus iz HPD Slavulj.

>> Zlatko Prica izlaže 
u Galeriji Mona Lisa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.