Neumoljivi zaštitari

Petrina ponovno nije mogao na sjednicu Županijske skupštine

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Petrina ponovno nije mogao na sjednicu Županijske skupštine
24.09.2010.
u 13:27
- Mogu li ući na sjednicu? Ovoga puta ne dolazim kao vijećnik, nego kao kao građanin. Nisu li sve sjednice javne - pokušavao je i ovoga puta Stipe Petrina uvjeriti šetoricu zaštitara.
Pogledaj originalni članak

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina u petak je ponovno fizički spriječen da uđe na sjednicu Županijske skupštine. Iako je na izborima njegova nezavisna lista osvojila 9330 ili 17 posto glasova birača i osam mjesta u županijskom predstavničkom tijelu, Skupština uporno odbija potvrditi njegov mandat smatrajući da je on automatski prestao kad je Petrina preuzeo dužnost načelnika Općine Primošten, što je nespojivo s dužnošću vijećnika.

-  Mogu li ući na sjednicu? Ovoga puta ne dolazim kao vijećnik,nego kao kao građanin. Nisu li sve sjednice javne - pokušavao je i ovoga puta Stipe Petrina uvjeriti šetoricu zaštitara Adriatic Securitija i administrativnu službenicu županije.

- Nitko mi ne želi reći zašto ne mogu ući. Sada je dosta! Dosta sam gubio vrijeme i pravio budalu od sebe dokazujući da se zakon i demokratska procedura moraju poštovati. Slučaj  se seli u sudnicu i oni će morati dokazivati suprotno - objavio je Petrina. Zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno krađe mandata, odmah po izborima je tužio tajnika županije Danu Maretića, pročelnicu Državne uprave Editu Grubišić i predsjednika mandatnog povjerenstva Joška Jurića, a sada je, za 11. listopada, konačno sazvano prvo ročište.

- Trest će se ne samo Šibenik i županija, nego će se padati i u Vladi i Saboru - uvjeren je Petrina. Također, protiv Dane Maretića je podnio kaznenu prijavu zbog reketarenja općina i gradova Šibensko-kninske županije. Optužuje ga da je, uređujući županijski Službeni vjesnik, uz svoju plaću u županiji za taj posao, temeljem ugovora o djelu, uzimao novac gradovima i općinama, iako mu je uređivanje glasnika u opisu radnog mjesta tajnika županije. Petrina je Maretiću platio
zadnji račun od 4000 kuna, ali je podnio prijavu policiji i Državnom odvjetništvu, koji su ga obavijestili da je slučaj preuzeo USKOK.

Prijavio je i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, koji je, tvrdi Petrina, "glava zločinačke organizacije".

 - Sve što radimo sukladno je zakonskim propisima, Stipe Petrina nije vijećnik zato što je prihvatio drugu funkciju. Osim toga, uskoro ćemo dobiti zaključak i mišljenje Ustavnog suda pa ćemo svi biti pametniji - rekao je župan Goran Pauk.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.