HSS-ovkin pad

Petir izgubila u utrci za načelnicu V. Ludine, poražena i u svom selu!

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Petir izgubila u utrci za načelnicu V. Ludine, poražena i u svom selu!
20.05.2013.
u 19:32
Poznata HSS-ovka Marijana Petir izgubila je u 1. krugu izbora za načelnicu Velike Ludine. Od nje je bio bolji dosadašnji načelnik i kandidat koalicije HDZ – HSP AS Dražen Pavlović.
Pogledaj originalni članak

Poznata HSS-ovka Marijana Petir izgubila je u 1. krugu izbora za načelnicu Velike Ludine. Od nje je bio bolji dosadašnji načelnik i kandidat koalicije HDZ – HSP AS Dražen Pavlović.

U općini Velika Ludina na lokalnim izborima za općinskog načelnika u prvom krugu pobijedio je Dražen Pavlović, nositelj liste HDZ-a, ispred Marijane Petir, nositeljice liste HSS-a. Osvojio je 55,23 posto glasova, a Petir 27,44%.

Izgubila je Marijana Petir i u svom selu, Mustafinoj Kladi. – Prezadovoljan sam rezultatom jer smo uz moju pobjedu za mjesto načelnika u prvom krugu osvojili i najveći broj mandata u općinskom vijeću što će nam omogućiti formiranje stabilne vlasti, a pobijedili smo među ostalim i u Mustafinoj Kladi. Kampanja HSS-a na čelu s Marijanom Petir bila je prljava, puna kleveta, laži i mržnje koji nisu prošli kod birača jer dobro uvijek pobjeđuje. Mi smo u prošlom mandatu radili najviše od osnutka Općine Velika Ludina i građani su to prepoznali te ćemo im zahvaliti ne samo riječima nego i radom na razvoju infrastrukture i posebno gospodarstva kako bismo zaposlili što više onih koji su nezaposleni – kazao je Pavlović.

Marijana Petir zahvalila je svima koji su im dali podršku tijekom predizborne kampanje te biračima koji su glasovali za HSS i nju osobno na ovim izborima.

– Ovim putem upućujem čestitke svima koji su na pošten i tolerantan način sudjelovali u kampanji, a onima koji su razočarani rezultatima izbora poručujem da odluke većine treba poštovati, pa i kada bira loše, korumpirane, demagoške i lažljive političare. U kampanji smo bili suočeni s mnogobrojnim podvalama, kupnjom glasova novcem iz općinskog proračuna pa čak i prijetnjama našim članovima od aktualne općinske vlasti. HSS je unatoč svemu tome ojačao svoju poziciju u Velikoj Ludini i povećao broj vijećnika s tri na četiri. Rezultat je u izborima važan, ali ne i presudan ako motiv za kandidaturu nije moć nego opće dobro. Nadam se da će se jednom stvoriti okruženje u kojem će od Ludine biti moguće učiniti bolje mjesto za život ako svatko od nas da svoj doprinos – istaknula je Petir.

Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.