Ulažu u rodni grad

Petar Krpan i Marko Babić na LIO-u pokreću nogometnu akademiju

Foto: PIXELL
Petar Krpan i Marko Babić na LIO-u pokreću nogometnu akademiju
18.03.2010.
u 18:51
Budući da je Marko igrao u Leverkusenu, a ja u Sportingu, ideja je i organizirati natjecanja s Nijemcima i Portugalcima. Na taj bismo način diljem Europe reklamirali naš grad i naš nogomet – kaže Petar.
Pogledaj originalni članak

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativci, Osječani Petar Krpan i Marko Babić, u svome će rodnom gradu osnovati nogometnu akademiju! Novi mladi talenti stasat će na igralištu NK LIO na Jugu 2, koje dvojac uzima u 20-godišnji zakup preko društva Mladost d.o.o.

Prostor i za Prvu ligu

Društvo na čijem je čelu Petar Krpan javilo se, naime, na javni natječaj gradske uprave, a ugovor po kojemu će na iznos zakupnine mjesečno Gradu uplaćivati 8.000 kuna bit će potpisan u utorak.

– Na igralištu ćemo urediti postojeći prostor, dovršiti započetu gradnju svlačionica, a u planu nam je staviti i umjetnu travu, veći balon i reflektore, tako da se ondje mogu odigravati i prvoligaške utakmice. Vizualizacije već postoje, no zamolili su me iz gradske uprave da pričekam s informacijama do utorka, kad će biti priređena prezentacija – kaže P. Krpan.

Njemačka i Portugal

Ipak, otkrio nam je, u planu je, na Jugu 2 gdje je odrastao, a “kad su već Marko i on zaradili neke novce u inozemstvu”, uložiti u projekt koji će djeci osigurati bavljenje sportom i mogućnost ostvarenja nogometne karijere.

– S akademijom nam je želja parirati, ali na pozitivan način, i Školi nogometa NK Osijeka, a sve kako bismo ojačali naš klub – objašnjava Pero (kako ga od milja nazivaju prijatelji), koji je karijeru započeo u NK Osijeku, a tijekom godina prošao kroz Hajduk, Zagreb i zaprešićki Inter, igrao u Kini te za portugalski Sporting.

Također, budući da će nogometnu akademiju otvoriti i drugi reprezentativci - u Dalmaciji Darijo Srna, a u Zagrebu Silvio Marić i Niko Kranjčar - ideja je, kaže nam, po Hrvatskoj organizirati susrete momčadi akademija. Isto se dogovara i s još jednim Osječaninom Tomislavom Rukavinom, koji radi u Dinamovoj školi nogometa.

– Budući da je Marko igrao u Leverkusenu, a ja u Sportingu, ideja je i organizirati natjecanja s Nijemcima i Portugalcima. Na taj bismo način diljem Europe reklamirali naš grad i naš nogomet – zaključuje Petar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.