Sretni dobitnik

Barišića će u Saboru braniti Miroslav Tuđman

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dd
01.02.2017.
u 07:00
Iako je premijer Andrej Plenković snažno stao uz Barišića kojeg pojedinci u akademskoj zajednici optužuju za plagiranje, u HDZ-u nisu baš oduševljen obranom tog ministra
Pogledaj originalni članak

Profesor Miroslav Tuđman sretni je dobitnik uloge branitelja ministra znanosti Pave Barišića. Taj će saborski zastupnik HDZ-a, naime,  govoriti uime Kluba te stranke kada će se idući tjedan u Saboru glasati o zahtjevu SDP-a, HNS-a i HSU-a za opozivom ministra znanosti kojeg se optužuje za plagiranje znanstvenog rada.

Tuđman je, tvrde naši izvori, prije koji dan tu mogućnost navodno bio otklonio, kao i još nekoliko HDZ-ovaca koji su bili u kombinaciji jer nitko nije htio braniti Barišića, navodno rekavši da to zahtjeva opsežnu pripremu, a da on zbog obaveza na fakultetu nema za to vremena. Sinoć na Klubu HDZ-a, kada je Branko Bačić rekao da će govornik biti Tuđman, on se, kako doznajemo nije bunio.

Iako je premijer Andrej Plenković snažno stao uz Barišića kojeg pojedinci u akademskoj zajednici optužuju za plagiranje, u HDZ-u nisu baš oduševljen obranom tog ministra. Štoviše, Bačiću, kao šefu Kluba zastupnika, nije bilo nimalo jednostavno pronaći zastupnika koji će ga braniti u Saboru jer tu ulogu, prema našim izvorima ali i neposrednim razgovorima s akterima, nisu bili voljni prihvatiti Željko Reiner, Andro Krstulović Opara i Vesna Bedeković. Logičan izbor bili bi Reiner ili Opara jer su članovi, potonji i šef saborskog Odbora za znanost. Uvriježeno je pak da u takvim situacijama člana Vlade brani predsjednik Kluba, ali izbor je ipak pao na Tuđmana.

>> Đikić: Plenković mi je nudio da budem savjetnik, no odbio sam ga

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar mdoresic
mdoresic
08:47 01.02.2017.

Imenjace ovo ti ne sluzi na cast, a pogotovo ne alademsku! Sto bi ti otac na ovo rekao...??

ME
Meter
09:28 01.02.2017.

Mirek na kliskom terenu

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
08:03 01.02.2017.

Super, osoba koja je nekad bila prva koja bi trebala braniti zakone RH, kao i braniti RH od bilo koje ugroze sada će braniti osobu koja je osumnjičena da je kršila te zakone, a obzirom da je ministar, direktno ugrožava sigurnost RH. Da o budućnosti naše djece i obrazovnog sustava niti ne govorimo. Jedino bi veći cirkus bio da je Rajner, kao akademik, pristao braniti Barišića. Ali sve to nije bitno, nije bitno što si napravio, bitno je da si član naše stranke (bilo koje, ista stvar bi bila sa SDP-ovim ministrom).