NOVI NAPAD NA OVCE

Pastir na Cresu pronašao odsječene glave ovaca

Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pastir na Cresu pronašao odsječene glave ovaca
20.02.2013.
u 08:18
Šokirani Livio Hrelja pronašao je odsječene glave svojih ovnova na cesti Beli - Frantin, a kasnije i glavu jedne od ovaca. U blizini su i ležale oderane kože s napadnutih životinja
Pogledaj originalni članak

Creski ovčari ponovo se suočavaju s brutalnim napadima na njihova stada. Dvije godine nakon kastracije devet ovnova, ovaj tjedan netko se okomio na stado Livia Hrelje iz sela Frantin na Tramuntani kojemu je ubio i izmasakrirao dva ovna i dvije ovce, javlja Novi list. Šokirani Livio pronašao je odsječene glave svojih ovnova na cesti Beli - Frantin, a kasnije i glavu jedne od ovaca. U blizini su i ležale oderane kože s napadnutih životinja. Napadač je i podrezao uši životinja kako bi onemogućio utvrđivanje vlasništva, jer se markice, kao i ''belehi'', kojim svaka otočna obitelj obilježava svoje stado, stavljaju upravo na predio ušiju.

Hrelja, inače odnedavna predsjednik MO Beli, o pronađenim ostatcima životinja obavijestio je Policijsku postaju u Malom Lošinju, nakon čega su policajci creske ispostave napravili uvid. Livio smatra da je napadač netko tko posjeduje oružje i kome je cilj uništiti ovčarstvo u tom kraju.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>>Stoka bez nadzora ponuđena je vukovima kao kolači na pladnju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HR
hrza
17:06 20.02.2013.

Ovce bez glave, to su neki ministri.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:47 20.02.2013.

Vjerojatno su Vukovi