Pristupni centar

Park Lonjsko polje prvi će službeni ulaz dobiti za četiri godine

Foto: ''
Park Lonjsko polje prvi će službeni ulaz dobiti za četiri godine
01.02.2011.
u 10:00
Dugoočekivani dokument okrunio je desetu manifestaciju Budućnost na rubu močvare
Pogledaj originalni članak

Petnaestogodišnji snovi moslavačkih turističkih djelatnika napokon će biti ostvareni. Za kulturne manifestacije "Budućnost na rubu močvare", koja je proteklog vikenda održana već deseti put, kutinski gradonačelnik Davor Žmegač i ravnatelj Parka prirode Goran Gugić potpisali su sporazum o gradnji pristupnoga centra Lonjskome polju.

Domaće delicije

To je prvi takav centar na području moslavačkog dijela Parka, a bit će ustvari i prvi službeni ulaz u Lonjsko polje.

– Zahvaljujući potpori Ministarstva turizma, Sisačko-moslavačke županije i Grada Kutine, dugoočekivani projekt trebao bi se realizirati u sljedeće četiri godine – naglasili su Žmegač i Gugić.

"Budućnost na rubu močvare" nastala je na Ramsarskoj konvenciji prije 40 godina, a počela je nedaleko od nadvožnjaka u Repušnici, na prostoru gdje će se sada graditi prijamni centar. Organizatori su kutinski ogranak Matice hrvatske i Mjesni odbor Repušnica, a priredbu su uveličali brojni gosti i građani Repušnice, Kutine i susjednih naselja. Repušničke udruge pripremile su ribu pečenu na rašljama, kuhano vino, domaće kolače i druge specijalitete. Posjetitelji su mogli pogledati izložen stari alat repušničkih ribara, a upriličena je i izložba posvećena Parku prirode Lonjsko polje.

Pohvale organizatorima

Zanimljiva su bila i predavanja o Ekološkoj zaštiti Lonjskog polja, o čemu su govorili Ljiljana Pajan i Josip Krajči, a posebna atrakcija bila je kočija Darka Vrbana, kojom su se mnogi gosti i provozali. Priredbi je prisustvovao i Željko Peters iz Udruge arapskih konja Voloder. U folklornom programu sudjelovali su KUD Seljačka sloga Kutina, Veseli šokci Duboševica iz Baranje te KUD Repušnica.

Ivan Bedić, predsjednik Mjesnog odbora Repušnica, zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji jubilarne priredbe, osobito Dragecu Pasariću, predsjedniku ogranka Matice hrvatske, koji je sa svojim suradnicima u projekt uložio mnogo truda i vremena. Pohvale su upućene i sponzorima, mjesnim organizacijama Repušnice, TZ Kutina, Parku prirode i Gradu Kutini.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.