poruka biskupima

Papa Franjo pozvao svaku župu u Europi da udomi jednu obitelj izbjeglica

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo pozvao svaku župu u Europi da udomi jednu obitelj izbjeglica
06.09.2015.
u 14:17
Božje milosrđe vidi se kroz naša djelovanja, kao što nam je to svjedočio život blažene Majke Terezije iz Kalkute, kazao je papa Franjo
Pogledaj originalni članak

Neka svaka župa, svaka kršćanska zajednica i svako svetište u Europi ugosti po jednu obitelj izbjeglica, kazao je papa Franjo danas tijekom angelusa. Papa je pozvao, dakle, sve biskupe u Europi da pridonesu rješenju izbjegličke krize, te naglasio kako će narednih dana i dvije vatikanske župe ugostiti dvije obitelji.

– Božje milosrđe vidi se kroz naša djelovanja, kao što nam je to svjedočio život blažene Majke Terezije iz Kalkute – kazao je Franjo s prozora na Trgu sv. Petra. Pred tragedijom više desetaka tisuća izbjeglica koji bježe pred smrću zbog ratova i gladi, te koji idu prema nadi života, Evanđelje nas poziva da budemo blizu najmanjima i napuštenima, kazao je Franjo pozvavši na davanje konkretne nade tim osobama.

Uoči početka Svete godine milosrđa (8. prosinca) papa Franjo je pozvao sve župe, vjerske zajednice, misionare i svetišta u cijeloj Europi da izraze Evanđelje na konkretan način i prihvate po jednu obitelj izbjeglica. To bi bila konkretna gesta u pripremi Svete godine, kazao je Franjo, te pozvao rimsku biskupiju da bude primjerom u tom prihvatu.

– I dvije vatikanske župe prihvatit će ovih dana dvije obitelji izbjeglica – najavio je papa Franjo.

>> Austrija je tisuće izbjeglica dočekala dobrodošlicom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 122

PO
popaje
16:03 06.09.2015.

kakva sramota, kada su zice postavljene suteo je, madjarskoj nista ne kaze, a sada umjesto da kaze " pravite im smjestaj,ili stanove",on zeli da ih ne drava nego obitelji prime doma! to nije ni pravedno prema izbjeglicama koji zasluzuju biti integrisani u svom domu a ne u zguzvanom multikultidomu .

Avatar Matija22
Matija22
14:43 06.09.2015.

sve ih treba putinu poslati da ih zbrine on je izazvao tu migraciju u evropu sve je to onaj diktator Bašar al-Asad protjerao kojeg rusi podržavaju, nebi bilo tih izbjeglica u evropi da je amer sredio tog diktatora i zaustavio rat

IV
ivan.vidaspunta
14:33 06.09.2015.

Vidim da se i Vatikanu dobra trava puši.