Promjene

Papa Franjo imenovao osam kardinala za obnovu rimske kurije

Foto: Reuters/Pixsell
Papa Franjo imenovao osam kardinala za obnovu rimske kurije
Autori luc, st
13.04.2013.
u 18:43
Ova komisija trebala bi svojim savjetima pomoći papi Franji u uspostavi vlade univerzalne Crkve
Pogledaj originalni članak

VATIKAN - Papa Franjo imenovao je danas osmeročlanu kardinalsku komisiju koja bi mu trebala pomoći u obnovi vatikanske kurije.

Temeljem prijedloga proizašlih sa kongregacija, sastanaka kardinala uoči konklave, papa Franjo je sastavio skupinu od osam kardinala, priopćio ured za tisak Svete Stolice.

U vijeću su dvojica kardinala iz Latinske Amerike, dvojica iz Europe te po jedan iz Sjeverne Amerike, Azije, Afrike i Australije. To su Talijan Giuseppe Bertello, Francisco Javier Errazuriz Ossa iz Čilea, Oswald Gracias iz Indije, Nijemac Reinhard Marx, Laurent Monswengo Pasinya iz Konga, Amerikanac Sean Patrick O\'Malley, George Pell iz Australije i Oscar Andrès Rodrìguez Maradiaga iz Hondurasa.

Ova komisija trebala bi svojim savjetima pomoći papi Franji  u uspostavi vlade univerzalne Crkve i za izučavanje projekta revizije apostolske konstitucije Pastor bonus o rimskoj kuriji.

Komisija će se sastati od 1.-3. listopada ove godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.