Ante Dodig

Pao zbog posla svoje zamjenice koja sada vodi Plinaru

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pao zbog posla svoje zamjenice koja sada vodi Plinaru
22.10.2014.
u 19:15
Na listi, u Gradsku skupštinu ušao je kao zamjena za gradonačelnika Milana Bandića i bio do odlaska u Plinaru
Pogledaj originalni članak

Bivšeg direktora Gradske plinare Antu Dodiga, koji je osumnjičen za razne mutne poslove na direktorskoj funkciji, privremeno je zamijenila Tihana Colić, zbog čijeg je zapošljavanja i sam najvjerojatnije završio na optuženičkoj klupi.

Naime, Dodig je pod istragom zbog sumnje da je nepoznatu osobu (Tihanu Colić, nap.a.) zaposlio bez natječaja na radno mjesto koje se ne nalazi u Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta. Prema optužbi DORH-a, njezino zapošljavanje krenulo je od direktora Holdinga Slobodana Ljubičića koji je intervenirao na molbu svog prijatelja Petra Pripuza (direktor C.I.O.S.-a) pa je zajedno s članom uprave Holdinga Ivanom Tolićem zatražio od Dodiga da ju zaposli. Dodigu se stoga, kao i ostalima, stavlja na teret zloporaba položaja i ovlasti, a kako je iz pritvora dao i ostavku, nagađa se da je istražiteljima priznao pogodovanje. Da je riječ o 35-godišnjoj Tihani Colić, nagađa se zato što upravo ona povezuje Pripuza, Ljubičića i Dodiga. Naime, ona je u Plinaru došla potkraj prošle godine, i to na mjesto pomoćnika direktora, a takva funkcija u Plinari nije postojala, što potvrđuje da je radno mjesto izmišljeno. Tihana Colić Ljubičiću je pak bila poznata i prije jer je s njim dijelila udio u Zagrebačkom radiju, a imala je i udio u Z1 televiziji koju se vlasnički također povezivalo s Ljubičićem. S Pripuzom je pak povezana preko tvrtke Varius nekretnine, članice C.I.O.S. grupe Petra Pripuza u kojoj je bila direktorica, i to dok je ta tvrtka s Gradom igrala vrlo bitnu ulogu oko zemljišta u Resniku. Zemljište je kupljeno kao poljoprivredno, no ubrzo je prenamijenjeno u građevinsko pa je tvrtka Varius nekretnine ondje planirala gradnju trgovačkog centra.

Do komentara Tihane Colić nismo uspjeli doći ni u Plinari, ni upravi Holdinga u koju ju je imenovao Slobodan Ljubičić u lipnju ove godine. I dok se rasplet njezine sudbine u tvrtki tek očekuje, Dodig je svoj angažman u gradskim strukturama, čini se, završio, posebno ako je priznao optužbe koje mu DORH stavlja na teret. Inače, u gradsku politiku ušao je na posljednjim izborima kada je zauzeo 17. mjesto na listi Milana Bandića, a u Skupštinu je ušao kao Bandićeva zamjena. U njoj je ostao do 17. prosinca 2013. jer je mjesec dana prije imenovan za direktora. U srpnju 2013. godine imenovan je Ljubičićevim pomoćnikom.

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BJ
Bjelovar112
21:03 22.10.2014.

A hoce li sad Plin pojeftinit ?

IB
iva.begovic
20:00 22.10.2014.

Da se netko zaposlio u gradskoj upravi ili holdingu preko veze, to uopće nije vijest. Vijest bi bila da se netko uspio zaposliti bez veze. Ovo možda upada u oči zato što se radi o rukovodećem radnom mjestu kojega nije bilo u sistematizaciji.

DO
doktorica
19:19 22.10.2014.

Naime, ona je u Plinaru došla potkraj prošle godine, i to na mjesto pomoćnika direktora, a takva funkcija u Plinari nije postojala, što potvrđuje da je radno mjesto izmišljeno. ......dok naša djeca sa VSS trunu bez posla ove mlađahne gđice po preporukama bez problema postaju kojekakve "savjetnice".Sramota!