Digitalizacija

Pametno: Reforma pravosuđa majka je svih reformi

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pametno: Reforma pravosuđa majka je svih reformi
01.11.2015.
u 20:48
Ključ je digitalizacija svih radnih procesa na sudovima, u državnim odvjetništvima, kod javnih bilježnika, odvjetnika...
Pogledaj originalni članak

Predstavljajući listu za 7. jedinicu, kandidati stranke Pametno prezentirali su i svoj plan reforme pravosuđa koju nazivaju „majkom svih reformi“.

Ključ je digitalizacija svih radnih procesa na sudovima, u državnim odvjetništvima, kod javnih bilježnika, odvjetnika...

Tvrde da je sadašnji sustav rigidan, zatvoren i netransparentan.    

>>Gdje će rezati? Odgovor izbjegli i HDZ i SDP

>>Za razliku od Mosta, mi nećemo u koaliciju s potrošenim političarima

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar majmunranko
majmunranko
21:04 01.11.2015.

Čim čujem riječ "digitalizacija", odmah znam da se radi o primitivcima koje jedva da znaju upaliti računalo i koje su fascinirane kojekakvim besmislenim gadgetima. Da digitalizacija je ključ za sve probleme, hahaha. Nikad svijet nije bio jače digitaliziran, i nikad svjetska politika nije bila hermetičnija, korumpiranija i u rukama tako malog broja moćnih ljudi. Puste, kako bi rekao Milanović "žnjore", kablovi, digitalne baze podataka, digitalna obrada podataka, on-line sustavi obrazaca i slične gluposti, a onda za Kupare dođe samo jedna ponuda i odmah ju prihvate, što je nulti dokaz korupcije.

Avatar comparator
comparator
20:55 01.11.2015.

Je je i nek nam ugrade transmitere v r.t il nekam gdje ga nemremo zvaditi pa nek nas prate na kakanje. Joj dajte za to ima vremena ,a konačno već je se tak.To peresuđe je fakat zbluvana riža al bi već jemput nekoga ot tam trebalo dobro po turu da počne nekaj delati inače bumo se to morali rasterati.

OB
Objektivno...
09:12 02.11.2015.

Za početak na stranicama Vrhovnog suda nek se napiše tko je uopće službenik za informiranje na najvišem sudu u državi... Ako najviši sud u državi krši organski antikorupcijski Zakon o pravu na pristup informacijama, o čemu mi onda pričamo? O poštenom suđenju?