BLISKI ISTOK

Palestinski Hamas stao na stranu sirijskih pobunjenika

Foto: Reuters/PIXSELL
Palestinski Hamas stao na stranu sirijskih pobunjenika
25.02.2012.
u 21:10
Ova potpora dovodi u pitanje i vrlo bliske veze između Hamasa i Irana koji otvoreno stoji na Assadovoj strani, ali i sa šijitskim Hezbollahom, koji je također pod pokroviteljstvom Irana
Pogledaj originalni članak

Lideri Hamasa, palestinskog islamističkog pokreta, javno su se okrenuli protiv svoga dugogodišnjeg političkog prijatelja i sponzora, sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Oni su istodobno, podržali pobunjenike koji se bore protiv njegove vladavine.

Hamas je o ovome šutio gotovo godinu dana. Presudila je očito solidarnost sa sunitima koji su u najvećem broju meta snaga predsjednika Assada, pripadnika alavita. Ova potpora dovodi u pitanje i vrlo bliske veze između Hamasa i Irana koji otvoreno stoji na Assadovoj strani, ali i sa šijitskim Hezbollahom, koji je također pod pokroviteljstvom Irana.

Na molitvi u kairskoj džamiji al-Azhar lider Hamasa Ismail Haniyeh kazao je da pozdravlja hrabri sirijski narod koji teži slobodi, demokraciji i reformama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 226

OB
-obrisani-
23:24 25.02.2012.

wiki na koje chatu?

OB
-obrisani-
23:37 25.02.2012.

evo nesto za tebe http://www.youtube.com/watch?v=2VaDLCpGt8k

OB
-obrisani-
22:40 25.02.2012.

Usreci ti nekog cifutu u gay club u New Yorku