Palestinac tuži homoseksualca Brunu zahtijevajući odštetu od 70 mil. funti

Foto: Arhiva
Palestinac tuži homoseksualca Brunu zahtijevajući odštetu od 70 mil. funti
07.12.2009.
u 16:05
Trgovac iz Betlehema tvrdi da mu, od kada je u filmu prikazan kao vođa terorističke organizacije Brigada mučenika Al-Aqse, smrću prijete i Izraelci i Palestinci.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su ga na snimanju filma zamalo pretukli farmeri iz Alabame te nakon što je spašavao glavu bježeći od rasista na američkom jugu, britanski komičar Sacha Baron Cohen, poznat po likovima kazahstanskog reportera Borata i austrijskog modnog dizajnera homoseksualca Brune, danas je ponovno izložen napadima. Jedina razlika je što mu ovaj put nitko mu ne prijeti oružjem ili batinama, nego sudskim tužbama s enormnim novčanim iznosima. Palestinski trgovac Ayman Abu Aita iz Betlehema tužio je Cohena sudu zahtijevajući odštetu od 70 milijuna britanskih funti navodeći da mu je život nakon prikazivanja filma Bruno u potpunosti uništen. Naime, Cohenov lik Bruno prikazao je Abu Aitu kao vođu terorističke grupe Brigade mučenika Al-Aqse, organizacije koja doista postoji i koja je odgovorna za višestruka ubojstva na području Zapadne obale.

- Otkad se film počeo prikazivati, primio sam višestruke prijetnje smrću, i od Izraelaca i od Palestinaca. Ne podržavam terorizam i s njim nemam nikakve veze. Mislio sam da se radi o snimanju nekoga njemačkog dokumentarca o Palestincima i zato sam pristao sudjelovati - kaže Abu Aita. Ipak, da se ne radi o neslanoj šali koju je britanski komičar priredio nepoznatom prolazniku, govore i podaci obavještajnih službi. Ovaj palestinski trgovac, kako se Abu Aita predstavlja, još je 2003. godine pritvoren kao osumnjičeni terorist, a obavještajci tvrde da se radi o članu regionalnog odbora Fataha koji je doista bio povezan s terorističkom organizacijom. Nešto slično izjavio je i sam Sacha Baron Cohen gostujući u gledanoj televizijskoj emisiji Davida Lettermana.

- Moj produkcijski film našao je pravog terorista zahvaljujući kontaktima koje su imali s CIA-om, izjavio je Cohen u emisiji NBC-a napominjući da je sporna scena snimljena na Zapadnoj obali nedaleko od izraelske vojne baze.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
21:01 07.12.2009.

Ich Liebe Bruno!