Uvrijedila Muhameda

Pakistanski predsjednik još uvijek neće pomilovati kršćanku Bibi

Foto: REUTERS/PIXSELL
Pakistanski predsjednik još uvijek neće pomilovati kršćanku Bibi
25.11.2010.
u 17:38
Zardari je odbio odmah pomilovati Bibi, ali je rekao da će to učiniti ako sud bude predugo odlučivao o njezinoj žalbi
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Pakistana Asif Ali Zardari zasad neće pomilovati kršćanku koja je osuđena na smrt zbog toga što je navodno uvrijedila proroka Muhameda, izjavili su  pakistanski dužnosnici, a prenosi AP.

Zardari ne namjerava odmah pomilovati Asiju Bibi zato što hoće sudovima pružiti šansu da donesu odluku o žalbi koju je uložio njezin branitelj.

Ministar za manjinska pitanja Šabaz Bati razgovarao je danas sa Zardarijem i preporučio da Asia Bibi bude što prije oslobođena.

On je kazao da je Zardari odbio odmah pomilovati Bibi, ali je rekao da će to učiniti ako sud bude predugo odlučivao o njezinoj žalbi. Bibi je osuđena na smrt početkom mjeseca zbog toga što je, navodno, uvrijedila proroka Muhameda, ali njezina obitelj tvrdi da ona nije kriva i da je nepravedno optužena.

Naime, prema najvjerodostojnijem izvješću koje je na raspolaganju (internetski portal Persecution), Bibi su njezine susjede muslimanke stalno maltretirale dok je radila s njima u polju. Nisu čak htjele ni piti vodu koju je ona donosila jer je "nečista" i više puta su na nju vršile pritisak da se odrekne svje kršćanske vjere. U jednom je trenutku ona navodno uzvratila i rekla im: "Isus je umro za grijehe svih ljudi i ima život vječni, a Muhamed je mrtav".

Kad bi je usmrtili, bilo bi to prvi put u povijesti Pakistana da se netko kazni najstrožom kaznom zbog bogohuljenja. Njezino je pomilovanje tražio i papa Benedikt XVI.

Asia Bibi majka je petero djece.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OB
-obrisani-
17:54 25.11.2010.

jupiiiii Tu će večeras biti Armagedon, onako kao u narodnoj pjesmi Udari junak na junaka ter se nose dva mjeseca dana uz kavicu i čokoladice cjelovečernja zabava je garantirana.

OB
-obrisani-
18:26 25.11.2010.

Musliman, zar nemaš neki pametniji komentar na ovo. Zamisli da je to tvoja mama koja je nešto ružno rekla o Isusu. Pa je sad trebaju kamenovati ili objesiti.

OB
-obrisani-
18:28 25.11.2010.

tak mi i treba, ja se veselim ekumenizmu, međuvjerkom dijalogu onaku u tolerantnom duhu i prepunom razumjevanja (kao i uvijek na ovome forumu) i zljepili mi minus za to