U izolaciji u bolnici

Pacijent zaražen ebolom u SAD je stigao preko Bruxellesa

Foto: Reuters/PIXSELL
Pacijent zaražen ebolom u SAD je stigao preko Bruxellesa
01.10.2014.
u 20:20
Zaraženi muškarac nalazi se u izolaciji u bolnici Teksaškoj prezbiterijanskoj bolnici u Dallasu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prvi pacijent zaražen ebolom stigao u SAD, danas je objavljeno kako je pacijent putovao iz Liberije u Teksas preko Bruxellesa, javlja Reuters.

Podsjetimo, smrtonosni virus ebola stigao je u Sjedinjene Američke Države! Vijest je jučer potvrdio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti koji je, javlja Business Insider, obznanio da je virus ebole uočen kod pacijenta u Dallasu.

Zaraženi muškarac nalazi se u izolaciji u bolnici Teksaškoj prezbiterijanskoj bolnici u Dallasu. Ebolom se zarazio u Liberiji, ali još nije utvrđeno kako. Tu je afričku državu napustio 19. rujna. Dan poslije stigao je u posjet obitelji u SAD-u, a prve simptome bolesti osjetio je 24. rujna. Dva dana poslije zatražio je pomoć liječnika pa je 28. rujna primljen u bolnicu na liječenje.

>> Ebola iz Afrike stigla u SAD! Zaraženi muškarac liječi se u Dallasu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar spira
spira
20:41 01.10.2014.

Pre će biti da je on odneo Ebolu u Afriku pa se vratio Kući