Pogodio i za 2017.

Ovo su Nostradamusova predviđanja koja su se ostvarila

Foto: wikipedia
Nostradamus
Foto: Reuters/PIXSELL
Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
Foto: Mladen Miletić
Hitlerovo odmaralište: Orlovo gnijezdo
Foto: Thinkstock
Hiroshima
Foto: Thinkstock
New York
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Wikipedia
Henry II.
27.12.2017.
u 16:30
Nostradamus je preminuo davne 1566. godine, no iza sebe je ostavio brojna proročanstva, a neka od njih su se i dogodila
Pogledaj originalni članak

Francuski fizičar i astrolog Cue Michel de Nostradame poznatiji samo kao Nostradamus najpoznatiji je prorok na svijetu. Preminuo je davne 1566. godine, no iza sebe je ostavio brojna proročanstva, a mnogi vjeruju kako su se neka i ostvarila.

Za ovu je godinu Nostradamus predvidio velike poplave i suše koje su i pogodile veći dio svijeta. Suhe zemlje će biti sve više, a i velikih poplava kad duga bude viđena, napisao je francuski prorok.

U nastavku donosimo i događaje iz povijesti koje je ovaj prorok uistinu predvidio.

Ustanak Hitlera - Iz najdubljih dijelova zapada Europe, iz siromašne obitelji dijete će se roditi koje će govorom zadiviti mnoge, njegova slava će se proširiti u Istočnom Carstvu. Adolf Hitler rođen je 1889. godine u Zapadnoj Europi, a slavu je stekao upravo svojim govorima kojima je 'zaludio' sve nakon čega je postao njemački kancelar te započeo 2. svjetski rat.

Atomska bomba - U svojim proročanstvima Nostradamus je predvidio i bacanje atomske bombe na japanske gradove Hiroshimu i Nagasaki, a koju je SAD bacio u kolovozu 1945. godine.

Napad 11. rujna - Prorok je predvidio i napad na 'Novi grad' u jednom od svojih proročanstava, a u kojem je 11. rujna 2001. godine ubijeno gotovo 3000 ljudi. 'Nebo će gorjeti na 45 stupnjeva. Vatra će novom velikom gradu prići. Vatrom će uništiti njihov grad, srce opako i hladno, krv će se liti, milosti ni za koga', stoji u Nostradamusovom proročanstvu.

Donald Trump - Nostradamus je predvidio i da će na vlast u Americi doći 'veliki besramni, smiješni čuvar koji će biti izabran za guvernera vojske', mnogi to proročanstvo tumače kao dolazak tajkuna Donalda Trumpa na mjesto američkog predsjednika.

Smrt Henryja II. - Francuski kralj Henry II. umro je 1559. godine kada ga je zapovjednik škotske garde slučajno ranio u viteškom dvoboju. Od posljedica ranjavanja deset dana kasnije je preminuo, a on i supruga bili su tada sponzori Nostradamusa. Prorok je pak predvidio kako će 'mladi lav nadvladati starijega' te da će on preminuti 'okrutnom smrću'. Naime, obojica su u dvoboju imali štitove s lavovima na njima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
18:45 27.12.2017.

Ja sam 1985 g. predvidio da će političke zatvorenike iz mog sela pustiti, i pustili su ih 1990. Vidite nije problem nešto predviodjet.

HA
haloo
18:22 27.12.2017.

nije nista pogodio.

IL
ilijan
19:27 27.12.2017.

Tko još u to vjeruje...