NEPOZNATO O POZNATOM

Ovo su misterije s poznatih slika Leonarda da Vincija

Foto: Wikipedia
Foto: Wikimedia
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
13.01.2018.
u 16:07
Portret Isabelle koji je nedavno pronađen, prema znanstvenicima pripada radovima Leonarda da Vincija...
Pogledaj originalni članak

Iznenađujuća činjenica o Posljednjoj večeri - Postoji legenda prema kojoj je ista osoba bila model za Isusa i Judu, ali nije poznato tko je ta osoba… Prema legendi, da Vinci je Isusa našao u koru crkve.

Također, još jedan zanimljiv detalj na ovoj slici je prevrnuta sol pored Jude. Moguće je da taj detalj predstavlja značenje da prosuta sol donosi nevolje jer slika prikazuje trenutak kad Isus kaže da će ga jedan izdati.

Salvator Mundi - Ako pažljivo pogledate sliku, vidjet ćete da je sfera u Isusovoj ruci transparentna. Međutim, Leonardo je trebao znati da se pozadina iza kristalne sfere ne može pojaviti na takav način. Pozadina je trebalo biti uvećana i izvan fokusa.

Isabelle d'Este - Portret Isabelle koji je nedavno pronađen, prema znanstvenicima pripada radovima Leonarda da Vincija. Na to ukazuje pigment identičan onima koje je koristio umjetnik, kao i samu sliku žene koja je nevjerojatno slična Mona Lizi.

Različite verzije Dame s hermelinom - Dama s hermelinom prošla je kroz tehniku skeniranja i iznenadila znanstvenike činjenicom da nije uvijek bilo takva. Prva verzija je bila bez rubova, a druga je u potpunosti predstavljala drugu životinju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AD
adrad
18:49 13.01.2018.

Još će otkriti da je da vinchi imao vremeplov kojim se vratio u Isusovo doba, naslikao sliku i vratio se u svoje vrijeme. Ili da je slika nastala uporabom kamere IPhone-a X i fotoshopirana.

DH
dalibor.hren
09:20 14.01.2018.

Još samo napišite da je Leonardo naslikao Isusa po sjećanju ili svjedočenju Mesića i Manolića!

DU
Deleted user
19:10 13.01.2018.

Prava istina i dalje leži u rasnoj podijeli koja do dan danas nije pravilno kategorizirana.... Nego se govori o crncima i bijelcima što nema veze s rasom... Zbog rase se netko rađa kao miroljubiv, a netko kao zlonamjeran što nema veze s proživljenim traumama, "odgojem"... Isusov lik simbolizira posebnog po rasi, a npr. likovi Adama i Eve prve ljude nastale genetskim inženjeringom...