Predsjednik HBK mons. Želimir Puljić:

Ovi izbori pokazali su uvažavanje različitosti

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Ovi izbori pokazali su uvažavanje različitosti
30.12.2014.
u 16:20
Ako dođu na poziciju predsjednika države, kandidati će moći biti katalizator povezivanja i umrežavanja
Pogledaj originalni članak

        Rezultate predsjedničkih izbora komentirao nam je predsjednik HBK mons. Želimir Puljić

– Osjećam ponajprije kako su kandidati za predsjedničku službu usvojili i prakticirali demokratske standarde uvažavanja različitosti te pokazali visok stupanj snošljivosti prema konkurentima. To je dobar znak da će, ako dođu na poziciju predsjednika države, moći biti katalizator povezivanja i umrežavanja raznih i različitih vidova života, nazora i pogleda u društvu. A to je u sadašnjem polariziranom stanju u Hrvatskoj potrebno kao kruh i voda – kaže mons. Puljić dodajući kako mu se „čini znakovito, ali u neku ruku i dobro i pozitivno, da nije bilo previše kandidata“

– Ljudi su tako mogli lakše prepoznati one kojima bi dali svoje povjerenje. Lijepo je također što se u ovoj općoj krizi i nestašici nije na kampanju trošilo previše nepotrebnih sredstava, već su se kandidati oslonili na skupinu volontera – kaže mons. Puljić.

– Jedina je zamjerka što se izbore već godinama organizira oko božićnih i novogodišnjih blagdana. I valjalo bi o tome provesti širu raspravu pa pronaći povoljnije termine za obilježavanje i slavlje demokracije – rekao nam je predsjednik HBK.     

>> Na izborima je pobijedilo - nezadovoljstvo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ZA
zahira45
10:20 31.12.2014.

Eh...pa da se i složim.

AF
afer
17:49 30.12.2014.

A i vi Biskupi trebali bi se jasnije izražavati - nosite svoj križ kako ga je Isus nosio.

DU
Deleted user
21:46 30.12.2014.

ja se..ne da ne slazem..sa uvazenim mons...nego..gledam tu snosljivost..nesto drugacije..u prvom redu..virujem..jer mi se ne provjerava..ali ako bi provjerava..dosa bi ..siguran sam..da to birace ne zanima..pa tako i mene..ja..josipovicu..ne virujem..naravno..ka predsjedniku..jer..ako se ..moga poljubit..sa cetnickim..vojvodom..pa ..to bi znacilo..pljnia je po meni..i svim..dobronamjernim ljudima..e..to ne ide..i ne ce proci..