Razglednice iz Pripjata

Ovako danas nakon nuklearne katastrofe izgleda 'grad duhova'

Foto: Vimeo video screenshot
černobil
Foto: Vimeo video screenshot
černobil
Foto: Vimeo video screenshot
černobil
28.11.2014.
u 08:58
U nuklearnoj katastrofi u Černobilu poginula je 31 osoba, a broj žrtava od posljedica radijacije još uvijek nije moguće izbrojiti
Pogledaj originalni članak

Zaustavljeni kotač u lunaparku, otrovane šume i prazni gradski bazeni samo su neki od detalja koje je bespilotna letjelica zabilježila u mjestu Pripjat, samo nekoliko kilometara udaljenom od Černobila.

U Pripjatu je nekoć živjelo 50.000 ljudi, a danas je to grad duhova u kojem se stambene zgrade raspadaju, a biljni svijet pomalo je počeo prekrivati ostatke grada.

U nuklearnoj katastrofi u Černobilu poginula je 31 osoba, a broj žrtava od posljedica radijacije još uvijek nije moguće izbrojiti.

Filmaš Danny Cooke snimio je bespilotnom letjelicom s kamerom kako napušteno područje izgleda danas. Prizore na koje malo tko može ostati ravnodušan pogledajte u filmu ''Razglednice iz Pripjata''.

>> Kuda idu divlje svinje? Ove u smrt jer lutaju radioaktivne!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PE
Pegaz
09:20 28.11.2014.

PoginulO je 31 osoba??!!! Bravo, pismenjaci, i to na dva mjesta!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:25 28.11.2014.

Slike su iste kao i zapuštene tvornice i hale po Hrvatskoj

KO
kojesta
10:21 28.11.2014.

i to vam je "cista" i jeftina energija, kako tvrde i mnogi hr. inzenjeri. ali i tu zivi jos dosta ljudi, i znam da se ta divljac koja prolazi naokolo lovila i prodavala po cijeloj zemlji. samo, sto se tice obujma radioaktivnosti a manje je poznato - jest fokusima. zahvacena su mora i kopna u daleko visestrukom obujmu i o tome se suti. i sto se tice skladistenja atom.otpada, mulja se svuda i u usa i u evropi. svako malo procuri neki skandalcic a to je samo vrh sante leda.