Najljepši poklon

Ova tužna priča rasplakala je mnoge: Djevojčica je majci ispunila posljednju želju...

Foto: Thinkstock/ilustracija
Ova tužna priča rasplakala je mnoge: Djevojčica je majci ispunila posljednju želju...
03.11.2016.
u 21:23
"Nora je stajala na stolcu pokraj ogledala, noseći Amberinu vjenčanicu i jednostavno mi oduzela dah. Odmah sam je počela fotografirati kako se ne bih slomila do kraja..."
Pogledaj originalni članak

Kada je 27-godišnja Amber Davis zamolila svoju prijateljicu Heidi Spillane da za nju napravi posebne fotografije, nitko nije mogao ni zamisliti kako je u pitanju posljednja želja majke troje djece.

Amber je dijagnosticiran rijedak oblik raka grlića maternice i iako je dijagnoza bila terminalna, njena obitelj, prijatelji i bližnji bili su uvjereni kako je to bitka koju će Amber na kraju dobiti...

Nora, njena 4-godišnja kćer, za svoju je majku pozirala u njenoj vjenčanici, na mjestu gdje su njena majka i otac fotografirani na dan vjenčanja. I Heidi je bila ponosna što će upravo ona razviti fotografije, iako se samo nekoliko mjeseci prije nadala kako će Amber i njena obitelj biti ondje dok Nora sretno nosi majčinu najdražu haljinu.

Nije trebalo dugo da Heidi shvati kako su fotografije malene Nore posljednji dar koji će kćer pokloniti majci.

Heidi je za britanski Mirror priznala koliko je za nju sve to bilo emotivno. Nora je obukla majčinu vjenčanicu, njene naušnice, njen prsten... Nosila je isti buket kao njena majka kada je silazila niz oltar. 

"Nora je stajala na stolcu pokraj ogledala, noseći Amberinu vjenčanicu i jednostavno mi oduzela dah. Odmah sam je počela fotografirati kako se ne bih slomila do kraja... Bilo je tako emotivno vidjeti je koliko je ponosna i uzbuđena što može nositi majčinu šik vjenčanicu. I to je bilo upravo ono što je Amber željela svojoj kćeri. Da se osjeća kao princeza u maminoj haljini" - rekla je Heidi.

Amber je umrla samo tjedan dana nakon što je proslavila 27 godina.

Fotografije su, iako su bile velik teret za Heidi, donijele nešto posebno Amberinoj obitelji....

"Nakon fotografiranja došla sam doma, gledala sve te fotografije i razmišljala koliko je to trebalo biti teško, no čim sam ih pogledala počela sam se smijati i plakati jer sam mogla toliko jasno vidjeti Amber u njenoj predivnoj kćeri."

>> Ima rak, a oduzeli joj zdravstveno: 'Kad vidim njene suze, srce mi hoće puknuti...'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
barbika1
22:25 03.11.2016.

tuzno