kratka najava jeseni

Otvorite kišobrane: U većini zemlje kiša i zahlađenje

Foto: Darko Zibar/Twitter
kiša,nevrijeme (1)
Foto: Darko Zibar/Twitter
kiša,nevrijeme (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Kiša,portal (1)
Autori kh/VLM, tli/VLM
17.09.2013.
u 11:20
Glavnina kiše očekuje se u noći i prijepodne, obilnija na sjevernom dijelu Jadrana i u zapadnoj unutrašnjosti
Pogledaj originalni članak

Pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Takvo nas je vrijeme jutros dočekalo, a slična će vremenska prognoza, piše DHMZ, potrajati sljedećih dana. Portal Crometeo javlja kako je ciklona Neven stigla do Hrvatske te je zbog toga vrijeme u većini zemlje uglavnom kišovito. Najviše kiše do 11 sati, palo je u Velikoj Lešnici, 61 litra po metru kvadratnome. Slijede Karlovac 54, Oštarije 44, Rijeka – Kampus 43, Poljane 42, Daruvar i Opatija 41, Roč i Čavle 38, Kukuljanovo 37, Krk – Njivice 33.

Osjetno hladnije

Glavnina kiše očekuje se u noći i prijepodne, obilnija na sjevernom dijelu Jadrana i u zapadnoj unutrašnjosti. Poslijepodne i pogotovo u noći na srijedu sa sjeverozapada će uslijediti postupno razvedravanje. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a prijepodne će okrenuti na umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će u poslijepodnevnim satima zapuhati sjeverozapadnjak i bura. U većini krajeva najtoplije će biti jutro i prijepodne, a do kraja dana osjetno hladnije. Jutarnja temperatura kretat će se od 13 do 18, na Jadranu 15 do 20, a najviša dnevna između 14 i 18, u Slavoniji i na sjevernom Jadranu 18 do 22, u Dalmaciji 22 do 26°C.

Na naoblačenje s kišom i mjestimičnom grmljavinom upozorava i Crometeo. Na moru će u prvom dijelu dana biti kiše, pljuskova i grmljavina, a ponegdje se ne isključuju mogućnost jačih neverina, osobito na sjevernom Jadranu. Popodne i navečer smirivanje vremena i razvedravanje. Ujutro će još u Dalmaciji puhati jugo, na moru sjevernog Jadrana će zapuhati umjeren do jak pulenat ili tramontana, ponegdje i olujan. Vjetar sa zapada i sjeverozapada danju će se proširiti na veći dio obale. Popodne će zapuhati tramontana, na sjevernom Jadranu i bura. Navečer vjetar posvuda u slabljenju. Ujutro i sredinom dana još relativno toplo, popodne i navečer postupan pad temperature zraka.

Vozite oprezno po mokrim kolnicima

HAK upozorava da treba voziti oprezno po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Lici i Gorskom kotaru, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u dijelu središnje Hrvatske. Magla povremeno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobića.  U jutarnjim i poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, stoga vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U srijedu zatopljenje

Nakon kišovitog utroka u srijedu slijedi zatopljenje. Bit će djelomično sunčano i većinom suho. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab, mjestimice do umjeren jugozapadni. Jutro hladno s minimalnom temperaturom od 3 do 8°C, u gorskim kotlinama ponegdje i blizu nule. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 17 i 22 Celzijeva stupnja. U Dalmaciji će puhati slaba tramontana, na sjevernom Jaranu slabo do umjereno jugo koje će se do kraja dana proširiti na cijelu obalu. Jutro će biti hladno s minimalnim temperaturama od 5 do 10°C u Zagori, od 10 do 17°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 18 u zaobalju do 24°C na otocima.

 >>Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.