Promo

„Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda - Socijalno uključivanje“

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
„Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda - Socijalno uključivanje“
VL
Autor
PR Članak
23.09.2015.
u 10:46
25. rujna 2015., Hotel Lav, Vukovar
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organizator je konferencije pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Socijalno uključivanje“, koja će se održati u petak, 25. rujna 2015. godine u Vukovaru, u Hotelu Lav, u 09:30 sati.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med.

Cilj konferencije u koju su uključeni predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, je informirati predstavnike organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 2. „Socijalno uključivanje“.

U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavit će primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije i razmijeniti mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.

Ciljevi prioriteta usmjereni su na potporu socijalno osjetljivim skupinama koje se nalaze u nepovoljnom položaju u pristupu zapošljavanju, kao i na razvoj socijalnih usluga u zajednici koje doprinose općoj zapošljivosti. Ovaj prioritet također ima za cilj unaprjeđenje mogućnosti zapošljavanja i promicanje usklađivanja rada i obiteljskog života kroz razvoj novih i poboljšanje kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici.

Osobe s invaliditetom, osobe s niskim stupnjem obrazovanja, nezaposlene mlade osobe, starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobe, žene, korisnici pomoći i usluga socijalne skrbi, pripadnici nacionalnih manjina kroz sudjelovanje u projektnim aktivnostima mogu steći dodatna znanja i vještine, proći programe psihološkog osnaživanja, prekvalifikacije, dokvalifikacije, treninge o životnim vještinama te ojačati motivaciju za sudjelovanje u aktivnostima zajednice.

Kroz projekte vezane uz razvoj socijalnih usluga u zajednici pridonosi se boljem socijalnom uključivanju socijalno osjetljivih skupina, kao i boljem usklađivanju radne i obiteljske uloge onih osoba koje brinu o ovisnom članu obitelji te olakšavanju njihovog pristupa zapošljavanju.

Na natječajima mogu sudjelovati nevladine organizacije, neprofitne organizacije, javne ustanove, privatne institucije, privatne tvrtke, lokalna i područna samouprava.

  Sve dodatne informacije o aktivnostima Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj možete pronaći na internetskoj stranici www.esf.hr.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr