JAVNA RASPRAVA

Otvorena rasprava o Strategiji o upravljanju državnom imovinom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Otvorena rasprava o Strategiji o upravljanju državnom imovinom
04.04.2013.
u 14:09
Dokument određuje srednjoročne ciljeve i smjernice upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Započela je javna rasprava za Nacrt prijedloga strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske od 2013. do 2017. koje će trajati do 17. travnja 2013. godine na internetskoj stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), izvijestila je ta institucija. Zainteresirani građani moći će sudjelovati u raspravi o dokumentu koji određuje srednjoročne ciljeve i smjernice upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Dokument je izrađen prvi put, a donosi ga Hrvatski sabor na prijedlog Vlade za razdoblje od četiri godine. Njime se dugoročno želi osigurati transparentnost i učinkovitost upravljanja, te upotreba i očuvanje imovine važne za život i rad postojećih i budućih generacija građana Hrvatske, ističu iz DUUDI-ja.

"Primjenom integralnog modela upravljanja, želi se postići da imovina u vlasništvu Republike Hrvatske bude istovremeno u službi gospodarskog razvoja, te zaštite dugoročnih nacionalnih interesa. U Strategiji je prvi put izrađen obuhvat imovine u vlasništvu Republike Hrvatske čime se odgovorilo na problematiku definiranja što je državna imovina, kao i prijedlog novog popisa trgovačkih društava od strateškog značenja za Republiku Hrvatsku Procjena potencijala imovine u državnom vlasništvu mora se zasnivati na snimci i ocjeni realnog stanja. Snimanje realnog stanja u tom smislu nikada nije dosljedno napravljeno", navodi se u priopćenju.

>> Lesar: Dajte građanima na uvid Strategiju upravljanja državnom imovinom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.