PRIMJER PROPADANJA INDUSTRIJSKOG SREDIŠTA

Otužno susjedstvo koje miriše na pustoš i siromaštvo: Poslovni prostori su prazni, živi se tek u svakoj petoj kući

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Otužno susjedstvo koje miriše na pustoš i siromaštvo: Poslovni prostori su prazni, živi se tek u svakoj petoj kući
05.10.2022.
u 22:33
Sisak, grad bogate povijesti, koji se nekoć ubrajao među deset najvećih hrvatskih gradova, danas broji svega 40.121 stanovnika. U njemu živi samo 4937 djece (12,3%), a starijih od 65 godina je dvostruko više 10.169 (25,34%). Samo u proteklom desetljeću izgubio je gotovo osam tisuća stanovnika, a od 1991. više od 21 tisuću stanovnika.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

BIVŠI MOSTOVCI O RASKOLU U MOSTU

'Raspudići su otišli iz karijernih razloga, istih onih zbog kojih su i došli u Most'

Marko Vučetić se pita zašto Mariji Selak Raspudić Marin Miletić nije smetao i na listi za Sabor ako joj je sad smetao na listi za EU parlament, Vlaho Orepić drži da je Most u konfliktu s vlastitom idejom i svima oko sebe, Ivana Ninčević-Lesandrić da se stranka više bavi pobačajem nego gospodarstvom, a Ivica Relković da Most ima problem hrabrosti zadnjeg koraka, odnosno hrabrosti ulaska u mogućnost izvršne vlasti i s nekim s kim nije bitno blizak



Komentari 80

BE
Belkanto
06:13 06.10.2022.

To sto je HDZ ucinio hrvatskom narodu u zadnjih 30etak godina, to nam ni jedan neprijatelj nije ucinio od pamtivijeka do danas!

Avatar Payback
Payback
07:37 06.10.2022.

Zašto je primjerice stotinjak kilometara sjevernije u Varaždinu kao da si u drugom svijetu? Iste su stranke..zakoni... A da li je možda u poduzetničkom duhu?

MP
mpard
23:40 05.10.2022.

A sta rec ,ka da je turska vojska u Petrinji.