POMAGALA U PETRINJI

Otrovana Alis, belgijska ovčarka koja je spašavala unesrećene: 'Mislio sam da ju voli cijelo selo'

Foto: 24sata
Otrovana Alis, belgijska ovčarka koja je spašavala unesrećene: 'Mislio sam da ju voli cijelo selo'
22.01.2021.
u 15:19
Ne zna, kaže, gdje je mogla uzeti otrov. Šetali su kao i uvijek na istoj ruti, od kuće do kampa
Pogledaj originalni članak

Iz Slanog danas stiže tužna vijest. Otrovana je belgijska ovčarka Alis, pas licenciran za spašavanje ljudskih života, koja je donedavno u potresom pogođenim područjima pomagala izvlačiti unesrećene. 

- Ne mogu uprijeti prstom reći da je netko namjerno otrovao, ja to ne želim ni promisliti, ali evo, nje više nema, a netko je bacio otrov. Što je htio trovat, lisice? Mačke nije jer je bio jaki otrov, ona je meni na rukama umrla, sinoć krepala, krv iz usta, sve... - ispričao je Srđan Botica za 24sata.

- To je počelo odjednom, spavala je s mojim malim na kauču i onda je sišla, zavukla se ispod, sišla da ne umre na kauču, da ne povraća. Izvukao sam je vanka, probao oživljavati, ma kakvi, jezik izbacila i... - nastavlja Srđan koji je još pod dojmom. Ne zna, kaže, gdje je mogla uzeti otrov. Šetali su kao i uvijek na istoj ruti, od kuće do kampa.

- Govore svi, "evo pet dana nakon što je izašla reportaža o njoj kao o spasilačkom psu - nje nema", ja ne mogu reći da je ona otrovana, ali otrov je pojela. Svi ostali psi su mi u redu - dodaje Botica. 

Alis je bila stara tri godine i dva mjeseca. Prošla je sve treninge, licence i testove s najboljim ocjenama

- Ma to je pas bio kojeg je voljelo cijelo selo. Barem sam mislio tako. I tu je škola blizu, igrala se s djecom - neutješan je Srđan.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
15:47 22.01.2021.

Što reći? Zbog psihopata i šljama koji po cesti posipaju otrov, u meso guraju čavle i smrvljeno staklo, mog psa držim na kratkoj uzici čim izađem s njim iz dvorišta, i držim otvorena četiri oka. Takvi primjerci ne kuže kad bi, da umjesto životinja, oni požderu otrov, napravili veliku uslugu ljudskom rodu. Duboko žalim za tim dragim, plemenitim bićem.

Avatar Warded
Warded
16:36 22.01.2021.

Ma ljudi su stoka. Pokvarena.

SJ
Sve je uzalud
16:09 22.01.2021.

...žao mi je...sve je znala samo nije znala uzimati sa ceste i iz ruke drugih ljudi...to je prvo šta se treba naučiti psa.