Nakon pola godine

Otkriveni kradljivci bakrenih oluka i limova

Foto: Arhiva VL
Otkriveni kradljivci bakrenih oluka i limova
12.05.2011.
u 15:25
Trojac je "operirao" od listopada lani do ožujka ove godine. Šteta pričinjena u krađama procjenjuje se na 55.700 kuna
Pogledaj originalni članak

Zbog više krađa bakrenih i metalnih proizvoda policija je danas općinskom državnom odvjetništvu prijavila trojicu Riječana starih 19 i 26 godina.

Kriminalističkim istraživanjem policajci iz Rijeke i Opatije ustanovili su da je trojac od lanjskog listopada do ožujka ove godine ukrao 132 metra bakrenih oluka različitih dimenzija i profila te zaštitnih krovnih limova od bakra, četiri bakrena koljena, deset metara metalne trake za uzemljenje gromobrana i metalnu rešetku ispred ulaznih vrata. Ukradeni materijal prodali su, najvjerojatnije, na otpad. Krali su na području Rijeke, Svilnog i Mošćeničke Drage i poduzećima iz Rijeke, Zagreba i Viškova, riječkom dječjem vrtiću i Gradu Zagrebu pričinili štetu od oko 55.700 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.