danas u večernjem

Otkrivamo životni put Daniela Markića, novog šefa SOA-e

Foto: VL
Otkrivamo životni put Daniela Markića, novog šefa SOA-e
03.04.2016.
u 00:12
Tko je zapravo Daniel Markić oko čijega se imenovanja već mjesec dana lome koplja i zbog čega je zamalo došlo do raskola u hrvatskom državnom vrhu
Pogledaj originalni članak

Dva mjeseca, toliko već traje borba oko razrješenja starog i imenovanja novog ravnatelja SOA-e. Izbor prvog čovjeka Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) uvijek je bio i poprište za političke borbe u Hrvatskoj, no ovaj put konflikt oko izbora prvog špijuna države u jednom je trenutku uspio raskoliti i državni vrh.

Prvo se raskol dogodio između predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića. Pa između Oreškovića i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Pa kada su se napokon oko imena usuglasili predsjednica i premijer, time je automatski bila otvorena fronta s Karamarkom, jer su se oni dogovorili bez njega, i to o imenu koje šef HDZ-a nije podupirao.

U presudnom trenutku, kada su iz HDZ-a već bili slani signali da će zbog izbora Markića pasti i Vlada, u javnosti se pojavljuje i general Ante Gotovina! Koji, saznalo se tada, svom vojniku Markiću pruža potporu i tvrdi da je on odličan izbor za šefa tajne službe.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Krilo Jesenice: Mjesto sa 700 stanovnika i 140 turističkih brodova

>>Marija Bareza - Zašto je moćna žena iz sjene svu imovinu ostavila F. Glavašu

>>Tajči Cameron: Svako jutro treba oprati misli i reći: Divno je što živim!

>>Proizvodnja maslina skočila 220 posto

Foto: VL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

Avatar white socks
white socks
21:28 02.04.2016.

Ako nije strani državljanin ne može biti šef SOE! Pa trebaju biti u službi engleske kraljice kao i do sada. Samo u RH čelnici obavještajne službe i premijer rade za druge države.

GO
google385
21:28 02.04.2016.

ko je gluv I nim ostat ce ziv pametnom je jasno da je nastala globalizacija I da su lokalni domaci politicari ispali iz igre a da HR vode oni koji su se skolovali vani i koji su istrenirani za svoje uloge

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
02:21 03.04.2016.

Trake po pravilu HAGA Hrvati su dužni tolerirati ove Srpske Dervezante koji traže Veliku Srbiju u Hrvatskoj . Pitajmo se gdje je zakon koji štiti Hrvatske interese da deportira sve one koji stvaraju nered i Republiku Srpsku na teritoriju Hrvatske pljuc. Prihvatili smo uvjete EU i sa tim dali smo pravo stvaranja Velike Srbije takozvane Republike Srpske na teritoriju Hrvatske. To je izdaja Gotovine i Dr.Franje Tudjmana i cijele nam Hrvatske . Riješimo taj problem pod hitno .