kasni isporuka

Otkazali cijepljenje djece u cijeloj zemlji zbog nestašice cjepiva

Foto: Reuters/PIXSELL
Otkazali cijepljenje djece u cijeloj zemlji zbog nestašice cjepiva
10.11.2014.
u 18:30
U Hrvatskoj nedostaje cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca
Pogledaj originalni članak

Pedijatri diljem Hrvatske morali su otkazati cijepljenje roditeljima djece rođene 2010. godine zbog nestašice cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca.

Kako javlja RTL, isporuka cjepiva iz Kanade kasni već deset dana, no pedijatar Vladimir Franković istaknuo je da nema razloga za paniku i da djeca, koja se inače prvi put cijepe u drugoj, a drugi put u navršenoj četvrtoj godini mogu pričekati sve do petog rođendana. Naime, zaštita je valjana i tada.

>>Za 15 dana stiže cjepivo za bebe protiv tuberkuloze

>>Otkriveno cjepivo protiv virusa koji je ekvivalent HIV-u!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar abakus
abakus
18:46 10.11.2014.

Bilo je koječega neregularnog u Imunološkom zavodu, dr. Sladoljev je na to upozoravao pa ostao bez posla zbog svoga "zviždanja". Ima, dakle, u njegovoj propasti i puno krivice njegovih vodećih djelatnika. No, svejedno, to ne znači da ga se smjelo pustiti da propadne. Bandić ga je planirao spasiti, no sada je u zatvoru. Izgleda da ćemo ubuduće višestruko skuplje plaćati ono što smo nekad kupovali u našem Imunološkom zavodu, i to pitanje je koje kvalitete će biti ti preparati koje ćemo izvana nabavljati.

MA
Marino
18:39 10.11.2014.

Pa u ZG je bio vrlo uspiješan imunološki zavod za vrijeme JUGE ali sad smo Hrvatskoj bjedi, a obečavala nam banda malu Švicarsku

TH
than
18:57 10.11.2014.

Kasne cjepiva, jer drzava nema novca da ih plati, a i da ima, toliko su izmislili radnih mjesta da vise nitko ne zna za sto je 'nadlezan'.