Osvojite Fiat Tipo

Osvojite Fiat Tipo i on će osvojiti vas!

Foto: VL
Osvojite Fiat Tipo
30.10.2018.
u 15:48
Počinje veliko finale Večernjakove sezone lova u voznom parku.
Pogledaj originalni članak

Prostrani automobil s prtljažnikom od 440 litara, klasičnim benzincem s 95 KS i 6-stupanjskim mjenjačem i opremom poput automatskog klimatizacijskog uređaja, tempomata, parkirnih senzora i radija s 5-inčnim dodirnim zaslonom može biti vaš ako od petka 2. studenoga zaigrate veliku nagradnu igru Večernjeg lista.

Pogledajte video Fiata Tipo:

Peterovratni kompakt dugačak 437 cm i uz međuosovinski razmak od 264 cm nudi prostranu unutrašnjost, a uz prtljažnik od 440 litara sasvim je dovoljan za prosječnu hrvatsku obitelj. Početni motor klasični je atmosferski 1,4 16 V 4-cilindarski benzinac s 95 KS i 127 Nm okretnog momenta, a uz ugodni i precizni 6-stupanjski ručni mjenjač s kuglastom ručicom koja odlično sjeda u ruku čini se kao sasvim uvjerljivi automobil. Ne treba očekivati čuda, nije ovo auto za jurnjavu, ali performanse – 12,1 s do stotke i maksimalna brzina od 185 km/h – sasvim su solidne i zadovoljit će većinu kupaca, pogotovo onih kojima je umjerenost potrošnje važnija od dinamičnosti. Tvornički deklarirana prosječna potrošnja jest 5,7 l/100 km, dok u realnosti treba računati na oko 7,5 l/100 km.

U unutrašnjosti Tipo nudi zavidnu prostranost i fine materijale. Upravljač i ručica mjenjača obloženi su kožom, dok su vrata i armatura obloženi solidnom plastikom. U početnoj je opremi audiouređaj s 5-inčnim dodirnim zaslonom, automatski klimatizacijski uređaj, tempomat, električno pokretani vanjski retrovizori i prednja stakla. 

Poznata Fiatova City funkcija omekšava servoupravljač za lakše manevriranje automobilom u gradskoj vožnji pa se Tipom lagano upravlja. Na otvorenoj cesti, pa i u zavojima, dinamika je vrlo dobra, dok se na autocesti ugodno putuje na dužim relacijama.

Prvi kupon potražite u petak 2. studenoga i sudjelujte u velikom finalu Večernjakove sezone lova u voznom parku! Sa samo 9 kupona osvojite automobil koji će osvojiti vas: Fiat Tipo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr