Kolinda Grabar-Kitarović:

'Osuđujem nasilje, ali neprihvatljiva je sporost i neučinkovitost pravosuđa'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
U centru Splita upucana dva muškarca
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
U centru Splita upucana dva muškarca
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
U centru Splita upucana dva muškarca
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
U centru Splita upucana dva muškarca
13.01.2020.
u 10:43
Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni, ocijenila je predsjednica na odlasku
Pogledaj originalni članak

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je trostruko ubojstvu Splitu.

– Osuđujem svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da pojedinci „uzimaju pravdu u svoje ruke“, ali je isto tako neprihvatljiva sporost i neučinkovitost pravosuđa – objavila je na Twitteru Kolinda Grabar-Kitarović.

– Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni – dodala je.

Podsjetimo, Filip Zavadlav (25) u subotu poslijepodne kalašnjikovom je ubio trojicu muškaraca koji su ga navodno maltretirali zbog bratovih dugova za drogu nakon čega su mnogi na društvenim mrežama odobrili njegov postupak. U stanu jednog od ubijenih pronađen je kokain, a svi su bili poznati policiji.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

Avatar Dipsy
Dipsy
11:36 13.01.2020.

Zaboga ljudi, što to komentirate? Svaka iole normalna osoba osuđuje ovaj čin. Trebala je možda pohvaliti? Zapravo je svejedno jer što god da kaže vi ćete popljuvati. Ajde budite toliko pristojni pa joj barem olakšajte kraj mandata i suzdržite se bedastih komentara.

Avatar Šipo
Šipo
11:37 13.01.2020.

Procesuiranje kaznenih djela nije u nadleznosti predsjednika drzava, uloga predsjednika je predstavljane interesa građana, a mislim da je u nasem najboljem interesu da se zlocini osude.

BO
bolonjez
11:37 13.01.2020.

Riješavanje međusobnih sukoba građana je širi društveni interes koji se ne smije rješavati privatno. Odmazda i svaka druga vrsta samopomoći je zabranjena.U zakonu stoji da smo ovlast javnog kažnjavanja dali u ruke represivne državne vlasti, tako da ne vidim ništa sporno u predsjedničinoj izjavi. Što ste svi tako nabrijani na nju?