francuska liječnica

Osuđena za ubojstvo sjekirom koje je počinio njen pacijent

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Osuđena za ubojstvo sjekirom koje je počinio njen pacijent
21.12.2012.
u 15:47
Iako posjeduje bogato 30-godišnje iskustvo u radu s mentalno oboljelima, osuđena psihijatrica propustila je pacijentu Joelu Gaillardu dijagnosticirati paranoidnu shizofreniju. Joel nije primjereno liječen, a kasnije je počinio i ubojstvo
Pogledaj originalni članak

Francuska psihijatrica Daniele Canarelli (58) čiji je pacijent 2004. godine počinio ubojstvo sjekirom, osuđena je za ubojstvo iz nehaja. Canarelli je, jer je počinila \'\'tešku grešku\'\', dodijeljena uvjetna kazna u trajanju od jedne godine zatvora, a Daily Mail ističe da bi ova kazna mogla mogla biti svojevrsni zaokret u tretiranju i liječenju mentalno oboljelih osoba.

Iako posjeduje bogato 30-godišnje liječničko iskustvo u radu s mentalno oboljelima, osuđena psihijatrica propustila je pacijentu Joelu Gaillardu dijagnosticirati paranoidnu shizofreniju. Upozoravalo ju je na to njenih devetoro kolega, no Canarelli je i dalje ostala pri svome te time bolesniku onemogućila podvrgavanje prikladnoj terapiji.

Nakon četiri godine boravka u bolnici, Gaillard je pobjegao iz bolnice Edouard Toulouse i ubrzo u Gornjim Alpama ubio 80 - godišnjeg supruga svoje bake. Canarelli nije željela priznati da je pogriejšila u procjeni dijagnoze te je odbacila optužbu koja ju tereti za liječnički nemar.

>>Sudit će se ocu koji je ubio kćer da je spasi teških muka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

UT
utatica
21:21 21.12.2012.

ov oje šunjičeva sjekira, poznam njegov rad