protjeran iz rh

Osuđen u Zadru: Zatočio djevojku, silovao je i držao na kruhu i vodi

Foto: 'Pietro Naj-Oleari'
Osuđen u Zadru: Zatočio djevojku, silovao je i držao na kruhu i vodi
14.06.2012.
u 14:35
Pakleni plan: Majci obećao da će se oženiti njezinom kćeri te joj poklonio bombonijeru i 50 eura kao znak dobre volje.
Pogledaj originalni članak

Na lijepe riječi “dobio” je majku. Poklonio joj je bombonijeru i pedeset eura te je obećao da će se oženiti njezinom kćeri. Svoj pakleni plan počeo je provoditi u listopadu 2010. godine, kada ih je počeo posjećivati pokraj Bihaća u BiH. Pokazao je iznimnu upornost i sposobnost manipulacije. Djevojku od 17 godina sa sobom je poveo u unajmljeni stan u Zadru u naselju Melada u siječnju prošle godine. A onda je počela tortura. Svakodnevna iživljavanja, silovanja i izgladnjivanje, tukao ju je, mučio, čupao, vrijeđao i tjerao na fizičke poslove.

Zbog toga je J. M. (33), državljanin BiH s boravištem u Zadru, na Županijskom sudu u Zadru osuđen na deset godina zatvora te je na deset godina protjeran iz Hrvatske.

Prijetio joj sjekirom

Bio je svjestan siromaštva u kojem djevojka živi, a uz majčin pristanak odvezao je djevojku u Zadar. Čim su ušli u stan, oduzeo joj je dokumente i mobitel te joj rekao da ga mora u svemu slušati. Zaprijetio joj je policijom uvjeravajući je da je u Zadru ilegalno i da bi mogla imati problema. Kad je odlazio na posao, zaključavao ju je, a na prozore stavljao deke kako susjedi ne bi otkrili da osim njega u stanu živi još netko. Svaki put kada se maloljetnica pobunila i željela vratiti kući, pod izgovorom da mora napraviti nove dokumente, J. M. zaprijetio je da će joj sjekirom odsjeći prste. Djevojka je nakon jedne svađe u veljači 2011. godine uspjela s mobitelom pobjeći u kupaonicu, nazvati sestru i majku, a one zadarsku policiju koja ju je izbavila dok je J. M. bio na poslu.

On je bio gospodar, ona rob

Obrazlažući presudu, predsjednik sudskog vijeća Boris Radman rekao je da je J. M. nije imao časne namjere te da je njegovo postupanje bio "odvratan i mrzak zločin".

– Vi imate manipulatorske sposobnosti, što je utvrđeno i psihijatrijskim vještačenjem. Iskoristili ste siromaštvo i lakomislenost maloljetnice, kojoj je, također  vještačenjem, utvrđena blaga retardacija. Uspostavili ste robovlasnički odnos, što je uvreda prema čovječanstvu. Djevojka nije imala nikakvih prava, vi ste bili gospodar, a ona rob. Zabranili ste joj izlazak, morala je postupati samo prema vašim naređenjima, izgladnjivali ste je dajući joj hranu tek navečer. Vi ste jeli svježi kruh i pili sok, a djevojku ste držali na kruhu i vodi. Kada bi se pobunila, tjelesno ste je kažnjavali, silovali, prisiljavali na oralni i analni seks – rekao je sudac.

Protiv J. M. su na Općinskom sudu u Bujama i u BiH donijete dvije pravomoćne presude zbog trgovanja ljudima.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
15:07 14.06.2012.

Sudbina ove djevojke je prestrasna. Nazalost, s obzirom na ekonomsku situaciju u mnogim zemljama, biti ce toga jos i vise. Ali ipak moram se upitati da li novinari vecernjaka citaju vlastite clanke. Prvo pise da je taj bolesnik drzao djevojku u stanu od listopada 2010. do veljace 2011. da bi onda par redova nize napisao da je djevojku odveo u Zadar u sijecnju 2011.!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
15:15 14.06.2012.

Nadam se kako će on svojih 10 godina robije provesti u ćeliji s nekim nabildanim, tetoviranim i seksualno nastranim ćelavcima !!!

OB
-obrisani-
10:02 15.06.2012.

Treba ga prepustiti vladici Kacavendi.