Potrebno više hotela

Ostojić: Treba privatizirati državna turistička poduzeća

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Veljko Ostojić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Veljko Ostojić (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Veljko Ostojić (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Veljko Ostojić (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Veljko Ostojić (1)
05.12.2012.
u 14:27
– Definitivno nam treba više hotelskih kapaciteta, a planiramo povećati za 20.000 broj ključeva do 2020. godine te otvoriti 20.000 novih mjesta u kampovima – rekao je ministar.
Pogledaj originalni članak

O aktualnom stanju hrvatskog turizma ministar Veljko Ostojić govorio je tijekom današnjeg posjeta studentima osječkog Ekonomskog fakulteta. Kao ključne izazove koje si je njegovo ministarstvo postavilo nabrojio je produženje sezone, nove investicije, promjenu smještajne strukture te privatizaciju turističkog portfelja u većinskom državnom vlasništvu gdje je preostalo još 13 tvrtki.

– Definitivno nam treba više hotelskih kapaciteta, a planiramo povećati za 20.000 broj ključeva do 2020. godine te otvoriti 20.000 novih mjesta u kampovima – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić. Istaknuto je i da je Osijek "najkongresniji" grad kontinentalne Hrvatske.

Treba produžiti sezonu

– Treba složiti turističke pakete i dovesti turiste ovdje. Hrvatska turistička zajednica u idućoj godini ima dva cilja: produžiti sezonu i fokusirati se na razvoj kontinentalnog turizma. Vesele mi stoga što je turizam jedna od strateških odrednica Osječko-baranjske županije – naveo je on nakon susreta s predstavnicima turističkih djelatnika s područja Osječko-baranjske županije, dok je župan Vladimir Šišljagić istaknuo da imaju dobru suradnju s Ministarstvom turizma.

– Trebamo poraditi još na brendiranju kako bismo stranog turista zainteresirali za događanja te dobrim i kvalitetnim projektima povući koliko se može novca iz fondova EU. Ono što je jedino nedostajalo, a to je da se u ranijim godinama malo polagalo na ovaj dio kontinentalnog turizma, a volio bih da on bude jedna od strateških odrednica ubuduće – dodao je župan Šišljagić.

>>'Niži PDV dugoročno će ojačati konkurentnost sektora'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CV
crna vrana
10:45 06.12.2012.

Kaj je Štrok zainetesiran i za ostatke ostataka ? Ili možda neka ORCO grupa ? Bit će zanimljivo pratiti tko će tu omastiti brke !?