TUŽBA ZA KLEVETU

Tužio Bujanca: Ostojić nije došao na sud i ispričao se poslom u Saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ranko ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.12.2016., Zagreb - Sjednica Sabora nastavljena je raspravom o izmjeni zakona o doprinosima. Ranko Ostojic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
04.07.2016., Osijek - Na Zupanijskom sudu zapocelo sudjenje izmedju Ranka Ostojica i Velimira Bujanca zbog klevete. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
15.12.2016.
u 00:15
Sud je prihvatio prijedlog da se u spis dostave zapisnici o postupanju u slučaju preminulog Darka Pajičića
Pogledaj originalni članak

Zbog obveza u Saboru bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije mogao jučer doći na Općinski sud u Osijeku, gdje je trebalo biti nastavljeno suđenje po njegovoj privatnoj tužbi koju je podnio Velimira Bujanca, urednika TV emisije “Bujica”.

Bujancu se tako od ljetos sudi za klevetu i uvredu bivšeg ministra zbog izjava u prilogu emitiranima u emisiji u studenome prošle godine, u kojoj se Ostojića, među ostalim, nazvalo “beskrupulozni ministar Ostoja Ranković”.

No to suđenje polako se pretvorilo u istragu o smrti vukovarskog branitelja Darka Pajičića. Pajičić se, podsjetimo, sukobio s policajcima ispred PP Vukovar u studenome 2013., zbog pokušaja razbijanja ćirilične ploče na toj postaji, pri čemu je ozlijeđen.

Umro je dvije godine kasnije, a dio branitelja smatra policiju odgovornom za njegovu smrt. Ostojić je pak jučer preko odvjetnika zatražio da se e iz PU vukovarsko-srijemske pribave zapisnici o postupanju u slučaju Pajičić.

Rasprava se nastavlja 21. veljače, a svjedočit će, među pet svjedoka, i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, inače Pajičićev šogor. Penava se, naime, oženio njegovom sestrom. Njega je predložila Bujančeva obrana s obzirom na to da je mogao, kao obiteljski povezan, posjećivati Pajičića u bolnici, pa tako i s njime razgovarati o spornom događaju.

Sudac Ivan Sajter odbio je za svjedoke obrane pozvati Josipa Klema i Đuru Glogoškog.

>> Preminuo Darko Pajičić, branitelj ozlijeđen prilikom razbijanja ćirilične ploče

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
00:51 15.12.2016.

Kako se sudjenje polako pretvori u nesto drugo, kako je to moguce?