LEDENA KIŠA

Oštećeno više od 22 tisuće stabala, a šteta iznosi 6,8 mil. kuna

Foto: Dražen Prša
Oštećeno više od 22 tisuće stabala, a šteta iznosi 6,8 mil. kuna
09.03.2010.
u 13:35
Općinska komisija Plitvičkih jezera za utvrđivnje nedavnih šteta od elementarne nepogode obavila je popisivanje i utvrđivanje stanja te slijedi proračun štete.
Pogledaj originalni članak

Općinska komisija Plitvičkih jezera za utvrđivanje nedavnih šteta od elementarne nepogode koje je prouzročila ledena kiša u siječnju obavila je poslove popisivanja i utvrđivanja stanja na terenu te slijedi proračun štete. Iako se u prvi mah činilo da štete neće biti toliko velike, podaci govore suprotno.

Komisija je objedinila podatke šteta na dugogodišnjim nasadima voćaka, jele, smreke, bora, jasena i hrasta, tako da je ukupan broj oštećenih stabala 22.740, što u novcu iznosi 6,8 milijuna kuna.

Predsjednik općinske komisije Mile Čančar kaže da su poduzete sve radnje i da će se sve štete prijaviti županiji u zakonskom roku, a onda tek slijedi posao oko raspodjele novca.

Poučeni dosadašnjim iskustvima, stanovnici Plitvičkih jezera ne nadaju se korektnoj nadoknadi šteta jer ako je na šljivi pukla samo jedna grana, nadoknada će iznositi 10% ili 20% od ukupne cijene nadoknade, a ne kako se očekuje u stopostotnom iznosu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.