vozio drogiran

Ostaje godinu dana bez vozačke uz kaznu do 15.000 kuna

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ostaje godinu dana bez vozačke uz kaznu do 15.000 kuna
03.03.2013.
u 10:58
Ponuđeno mu je uzimanje krvi i urina zbog analize na prisutnost opojnih droga što je 27-godišnjak odbio.
Pogledaj originalni članak

Na glavnom požeškom trgu u subotu u ranim jutarnjim satima prilikom redovnog nadzora prometa zatečen je pod utjecajem opojnih droga 27-godišnji Požežanin, vozač osobnog automobila, požeških registarskih oznaka, javljaju iz Policijske uprave požeško – slavonske. Zbog osnovane sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem opojnih sredstva ponuđeno mu je da se podvrgne ispitivanju na prisutnost opojnih droga što je i prihvatio. Inače do sada nije bio evidentiran zbog zlouporaba opojnih droga

- Provedenim ispitivanjem na prisutnost opojnih droga s uređajem za preliminarno testiranje marke Rapsican pomoću uzorka sline vozač je bio pozitivan. Ponuđeno mu uzimanje krvi i urina zbog analize na prisutnost opojnih droga što je 27-godišnjak odbio – kaže se u priopćenju.

Zbog utvrđenoga prekršaja protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu te mu prema Zakonu slijedi novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana. Nakon toga će se morati podvrgnuti izvanrednom liječničkom pregledu radi utvrđivanja sposobnosti za upravljanje vozilima.

U ovoj godini policijski službenici Policijske postaje Požega zbog sumnje na prisutnost opojnih droga ispitivanje su ponudili osmorici vozača, od kojih je jedan odmah odbio ispitivanje na uređaju Rapiscan, dok su dvojica bila pozitivna na testiranju, ali su odbila uzimanje uzoraka za analizu.

>>Puljanin vozio pijan i drogiran, završio u zatvoru na 12 dana

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DH
dalibor.hren
11:03 03.03.2013.

Koliko će za volanom, a bez vozačke dozvole biti Radimir?