SLOBODA GOVORA

Osnovan Zbor satiričnih novinara pri HND-u

News-Bar.hr
News-Bar.hr
10.03.2014.
u 16:34
Prijedlog su podnijeli novinari i urednici satiričkog portala News-Bar.hr
Pogledaj originalni članak

Prošli četvrtak na sjednici Središnjeg odbora HND-a jednoglasno je prihvaćen prijedlog za osnivanjem Zbora satiričnih novinara, priopćili su iz popularnog satiričkog portala News-Bar.hr, čiji su novinari i urednici i podnijeli prijedlog te postali članovi HND-a.

Osim njih, članovima Zbora satiričkih novinara postali su i karikaturist Nikola Plečko (Nik Titanik), novinar 24sata Boris Rašeta, glavni urednik portala autograf.hr Drago Pilsel i glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić, koji su se također okušali u satiričkom novinarstvu na portalu News-Bar.hr.

"Zbor satiričkih novinara djelovat će s ciljem zaštite profesionalnih interesa i slobode govora. Zbor će posebno inzistirati na uklanjanju kaznenog djela sramoćenja iz kaznenog zakonodavstva te na vraćanju odredbe o isključenju protupravnosti za umjetnička djela i satiru u Glavi XV. Kaznenog zakona RH", priopćili su iz portala News-Bar.hr.

>> News Bar promijenio dizajn, Vlada na Twitteru objašnjavala da ga nisu ukinuli

Članovi Zbora satiričkih novinara:

1. Vlado Lucić

2. Borna Sor

3. Domagoj Zovak

4. Anton Radačić

5. Marijan Vrdoljak

6. Vladimir Lulić

7. Ozren Podnar

8. Boris Rašeta

9. Nikola Plečko

10. Drago Pilsel

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
08:52 11.03.2014.

A gdje je onaj nezaobilazni novinarski "umjetnik" ili "umjetnički" novinar s golemom šeširčinom Tomić Antiša? Zar on nije zaslužio biti barem počasnim članom toga zbora nakon što ga je nedavno u Splitu zalilo kantom izmeta? Pa on je, eto, postao modernim mučenikom javne riječi u korist svih onih koji nemilice rastaču Hrvatsku i iz dna duše mrze sve hrvatsko! Kao takav morao bi imati sve društvene pogodnosti i sva moguća priznanja. Zdenko Duka je očigleno učinio veliku pogrešku što ga nije uvrstio u taj zbor. To je moj prilog satiri u Hrvata.

DD
ddh
09:52 11.03.2014.

A svi "novinari" koji su izabrani su ili clanovi KPH-e ili SPD- a, a to je jedno ili isto, svi mrze i Hrvatsku i domoljubne Hrvate, svi pljuju po Katolicima i Katolickoj crkvi, pa je onda logicno pitanje, koga oni predstavljaju? I zbog cega se to udruzenje Yugoslavena, udbasa i ateista naziva HND? Jer oni imaju toliko veze s Hrvatskom koliko i jedna guska s friskim vrhnjem.

SQ
squalus
10:31 11.03.2014.

Kakve veze ima D. Pilsel (Carlos, Zvonimir...ili kako se već sve zvao i objavljivao lažne itervjue) sa satirom? To se želi zaštiti od kaznenog progona zbog svog lažnog i pljuvačkog pisanja protiv svega što ima hrvatski predznak.