Osijek

Osnovan Klub zapovjednika ratnih brigada HV

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Osnovan Klub zapovjednika ratnih brigada HV
09.12.2014.
u 11:13
U radu Kluba mogu sudjelovati svi zapovjednici kao i članovi zapovjedništava ratnih brigada, a već sutra, u srijedu zapalit će svijeću ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu u Osijeku na Trgu slobode
Pogledaj originalni članak

Zapovjednici ratnih brigada Hrvatske vojske Osijeka, njih 14: Eduard Bakarec, Franjo Koržinek, Drago Bagarić, Ivan Šoltić, Nikola Huđin, Živko Mijić, Dubravko Jezerčić, Mile Vukičević, Božidar Riba, Marko Jonjić, Jozo Jović, Stjepan Šerić, Josip Bartolić i Vlado Grozdanić, osnovali su Klub zapovjednika ratnih brigada HV Osijeka.

Kroz njegov rad žele doprinjeti iznošenju istine o Domovinskom ratu, zaštititi čast i dostojanstvo branitelja i poginulih branitelja te čuvati dostojanstvo i dignitet boraca i brigada iz Domovinskog rata. Istovremeno će kroz Klub čuvati i uspomenu, kako su izvijestili javnost, na herojska djela sudionika Domovinskog rata te inicirati i sudjelovati u znanstvenom, umjetničkom i spomeničkom iskazivanju, ali se i brinuti o hrvatskim ratnim vojnim invalidima, dragovoljcima, malodobnim hrvatskim braniteljima te braniteljima koji su bili pripadnici brigada iz Domovinskog rata kao i članovima njihovih obitelji te obiteljima poginulih i umrlih branitelja.

Surađivat će s gradom Osijekom, državnim tijelima i ustanovama, ali i sličnim udrugama u Hrvatskoj te inozemstvu. U radu Kluba mogu sudjelovati svi zapovjednici kao i članovi zapovjedništava ratnih brigada, a već sutra, u srijedu zapalit će svijeću ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu u Osijeku na Trgu slobode. Na taj način žele obilježiti 15. obljetnicu smrti provog predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga. 

>> Vukovar se nije branio samo u Vukovaru. Takve su teze vrijeđanje države

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.