Donja Stubica

Osnovali tvrtku za pomoć mladim inovatorima

Foto: ''
'evolve_nnn_zag_250913'
Foto: ''
'evolve1_nnn_zag_250913'
Foto: Biserka Ranogajec/VLM
evolve
26.09.2013.
u 12:20
Kreće proizvodnja 200 specijalnih kada za njegu bolesnika, za koje je ideju dala inovatorica iz BiH, a za nju su dobili i nagradu HGK
Pogledaj originalni članak

Imate li ideju ili inovaciju, ne znate gdje raditi i kako plasirati proizvod, a mladi ste poduzetnik početnik bez kapitala, tada vam mogu pomoći supružnici Natalija i Krunoslav Knezić iz Donje Stubice.

Izvorno hrvatsko

Oni su upravo s tim ciljem osnovali prije dvije godine Evolve, tvrtku specijaliziranu za razvoj inovacija i novih proizvoda i već ove godine pobijedili na natječaju Hrvatske gospodarske komore, Zaklada Izvorno hrvatsko. Među nagrađenima inovacijama našlo se tako i njihovo medicinsko pomagalo za njegu teže pokretnih i nepokretnih bolesnika, što je u stvari specijalna prijenosna kada koja je bila izložena premijerno na ovogodišnjem 21. Zagorskom zboru u Krapini.

Ideju za izradu kade dala je inovatorica Vukosava Božić iz BiH i Knezići su dizajnirali i razvili proizvod te osigurali proizvodnju i plasman. Na razvoju se radilo godinu dana, podnesena je prijava za priznavanje patenta i zaštićen je industrijski dizajn. Kadu će raditi u suradnji s Čateksom iz Čakovca i Tehnotrikom iz Svete Nedjelje.

- Neke dijelove radit ćemo sami te sklapati proizvod u vlastitom pogonu. Pripremamo financijski i operativni plan proizvodnje prve serije od 200 komada, a interes za prodaju iskazala je domaća tvrtka koja je distributer medicinskih pomagala- kaže Natalija Knezić.

Spojili svoje struke

Dok je ona grafički dizajner, suprug je inženjer strojarstva sa iskustvom na projektima razvoja i upravo zato htjeli su spajanjem ovih struka pomoći malim obrtnicima, inovatorima i start-up tvrtkama, ponajprije mladim ljudima koji imaju ograničena sredstva za razvoj.

Knezići su dobivenih 40-ak tisuća kuna od Zaklade iskoristili za izradu proizvodnog plana i do kraja godine zaposlit će u tvrtki još troje visokoobrazovanih ljudi. Iza sebe, kažu, imaju nekoliko projekata i primjerice, radili su na razvoju dva inovativna proizvoda za samoborski Elektroelement koji je uspio povući i potporu Ministarstva poduzetništva i obrta. Osim toga planiraju otvoriti pogon u nekom od postojećih objekata u Zaboku, Krapini ili Sv. Križu Začretju u čemu im pomaže i ZARA.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.