Osijek: Vrdoljak najavio napuštanje koalicije

26.11.2008.
u 11:24
Pogledaj originalni članak

Već duže neslaganje unutar osječke koalicije, posebice haenesovca Ivana Vrdoljaka i šefa HSP-a Ante Đapića, kulminiralo je danas odbijanjem studije o raskidanju ugovora s koncesionarom za naplatu parkiranja koje je naručio Vrdoljak.

Zbog toga je Vrdoljak ponovio da će izaći iz koalicije, no kada - to će tek odlučiti, jer ne želi otvoriti put Đapiću na mjesto gradonačelnika. Naime, upravo je Vrdoljak uvjetovao ulazak u koaliciju Đapićevim micanjem s te funkcije.

Vruća sjednica na kojoj Đapić nije sudjelovao jer se danas nalazi u Parizu iznjedrila je i (ne)realne plaće direktora gradskih tvrtki od 20 tisuća kuna bruto. Toliko ima i direktor osječkog prometa i gospodarstva Tomislav Šerić, koje je trebalo preuzeti parkirališta.

Osječka koalicija, čak i da Vrdoljak izađe neće se raspasti jer HSP uz glasove SDP-a i HSU-a ima potrebnu većinu.

(žrk)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr