8 GODINA ZATVORA

Slao novac obitelji na Filipinima da organizira seksualne susrete djece na Skypeu

Foto: A3929 Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
Slao novac obitelji na Filipinima da organizira seksualne susrete djece na Skypeu
08.12.2016.
u 12:50
Muškarac koji živi od invalidnine predstavljao se kao adolescent na raznim komunikacijskim uslugama
Pogledaj originalni članak

Norveško pravosuđe osudilo je na osam godina zatvora šezdesetgodišnjaka jer je putem Interneta sponzorirao pedofilsku pornografiju koja je uključivala više desetaka maloljetnika u Norveškoj i na Filipinima, izvijestili su danas norveški mediji.

Muškaraca je optužen da je slao novac jednoj obitelji na Filipinima kako bi ova organizirala seksualne susrete između djece, neke mlađe od 14 godina. Ti su prizori emitirani izravno putem Skypea.

"Znao je da su maloljetne žrtve i njihove obitelji siromašne i da su ovisile o tom novcu koji je isplaćivao za seksualne susrete", ocijenio je po norveškoj radio-televiziji NRK sud u Bergenu, na zapadu Norveške, gdje živi optuženi.

Muškarac koji živi od invalidnine predstavljao se kao adolescent na raznim komunikacijskim uslugama on line kako bi zadobio povjerenje mladih Norvežana i nagovorio ih da se skinu pred web-kamerama.

Tužiteljstvo koje je nabrojalo ukupno 20 mladih žrtava na Filipinima te 42 u Norveškoj, zatražilo je osam godina zatvora protiv 60-godišnjaka koji je djelomično priznao krivično djelo.

>> Preko interneta našao maloljetnika kojem je plaćao za seks

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.