Orešković o ministru branitelja:

Bitno je da imamo više kandidata kako bismo izabrali najkvalitetniju osobu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Bitno je da imamo više kandidata kako bismo izabrali najkvalitetniju osobu
10.03.2016.
u 19:32
– Imamo zajedničke ciljeve i vjerujem da ćemo ispuniti reforme koje smo zajedno definirali i predložili – rekao je o odnosima u Vladi Orešković.
Pogledaj originalni članak

Premijer Tihomir Orešković gostujući u Dnevniku HRT-a komentirao je proračun, izbor ministra branitelja i odnose u Vladi.  

Na pitanje je li proračun realan, Orešković je rekao da je proračun kvalitetan. – BDP raste dva posto, što je realan rast, cilj nam je i stabilizirati dug i smanjiti ga. Ciljevi su i smanjiti deficit i nezaposlenost – kazao je Orešković i dodao da će ključne reforme provoditi u zdravstvenom sustavu i upravi gdje će se, prema njegovim riječima, spajati agencije kako bi se uštedjelo u proračunu. 

– U subotu sam se čuo s potpredsjednikom EK i ja sam uime Vlade jasno rekao da je Vlada spremna provesti ove reforme. Svi znamo kakav nam je bio status i Europska komisija tražila je konkretne reforme. Ne bi nam dali podršku da nisu vidjeli da želimo smanjiti dug i provesti reforme u javnoj upravi – kazao je Orešković o podršci koju je dobio iz Europske komisije. 

– Oni koji trebaju pomoć, trebaju i dobiti pomoć – rekao je premijer o smanjenju socijalnih davanja.

Naglasio je da treba vidjeti kako smanjiti dug HAC-a. – Iskoristili bismo drugi mirovinski stup i investirali jer su to ipak naše autoceste. Tu bi se pokazao pozitivan rezultat i za nas i za mirovinske fondove – kazao je Orešković.  Na pitanje opstruira li izbor Milijana Brkića za ministra branitelja, Orešković je kazao da ne bi to tako nazvao i da je izbor ministra proces. – U demokraciji je bitno da imamo više kandidata da možemo izabrati najkvalitetniju osobu – rekao je Orešković te dodao da će se za nekoliko dana znati tko će biti ministar branitelja.

O odnosima u Vladi premijer je kazao da u njoj postoji otvoreni dijalog u kojem svatko ima svoj stav. – Imamo zajedničke ciljeve i vjerujem da ćemo ispuniti reforme koje smo zajedno definirali i predložili – zaključio je Orešković.  

>>'Inzistiramo da Brkić bude jedini kandidat. Logično je da HDZ jedino za njega digne ruku u Saboru'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 95

ZZ
Zagreb Zagreb
19:46 10.03.2016.

Oreskovicu, trazi se Ministar branitelja, ne kiselimo zelje, nije potrebo 3 mjeseca cekati.

IC
ICCO
20:11 10.03.2016.

Još se samo čeka Miki Mouse da se prijavi i onda Premijer može početi razgovarati sa svakim kandidatom od ponedjeljka, ali prvo neka pita Božu da ne ispadne da ni za Miki Mousea nije čuo.

Avatar arhaika
arhaika
19:54 10.03.2016.

novi izbori!