TUŽITELJSTVO BiH

Optužnice protiv pripadnika Armije BiH koji su masakrirali Hrvate

Foto: AFP
Optužnice protiv pripadnika Armije BiH koji su masakrirali Hrvate
10.03.2010.
u 17:05
Optuženi su pripadnici specijalne postrojbe "Zulfikar" Mensur Memić, Dževad Salčin i Senad Hakalović, a istraga se zbog zločina u selu Trusini provodi i nad bivšim zapovjednikom Armije BiH Seferom Halilovićem.
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je prvu optužnicu za ratni zločin nad Hrvatima koji su pripadnici Armije BiH 1993. počinili u selu Trusini pokraj Konjica. Tužiteljstvo je objavilo kako su optuženi Mensur Memić, Dževad Salčin i Senad Hakalović, pripadnici specijalne postrojbe "Zulfikar", a istražuje se još nekoliko osoba, među njima i bivšeg zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića.

U Trusini su pripadnici Armije BiH 16. travnja 1993. strijeljali 18 zarobljenih civila i četiri pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Također, četiri su osobe ranili, a među njima i dvoje djece. Optuženi se nalaze u pritvoru, kao i zapovjednik postrojbe "Zulfikar", Zulfikar Ališpago Zuka, te Nihad Bojadžić koji je bio zamjenik zapovjednika ove postrojbe.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 185

AR
Ari
15:26 11.03.2010.

a gledaj sad ovo: antrax Po pitanju BiH nisam kompetentan komentirat ------------------------ ali ga to ne smeta da i dalje komentira iako nije kompetentan, kako sam rece Boze pomozi neukima!

OB
-obrisani-
01:20 12.03.2010.

LN

OB
-obrisani-
23:52 10.03.2010.

Zurka bez mene?