Suđenje završilo, objava presude sazvana za 10. veljače

Optužnica za Mali maestro ući će u anale

03.02.2009.
u 18:51
Pogledaj originalni članak

Kolopletom iluzija nazvao je u završnoj riječi Ljubo Pavasović-Visković, branitelj Ivana Gotovca, optužnicu za tzv. Mali maestro, u kojoj USKOK Gotovca tereti za primanje mita i pokušaj zloporabe položaja, a poduzetnik Svjetlan Stanić optužen je za davanje mita i poticanje na zloporabu položaja.

Anto Nobilo, branitelj Svjetlana Stanića, u svom je završnom govoru bio i žešći pa je kazao kako će “ova optužnica ostati zapamćena u pravosudnim analima”.

– Ostat će zapamćena jer se normalan prijateljski odnos pokušava prevesti u korumptivan odnos – objasnio je Nobilo.

Dodao je da se korumptivna namjera mora dokazati, što ni po njegovu ni po mišljenju Pavasovića-Viskovića, USKOK nije uspio.

– U zemlji u kojoj korupcija cvate pokretanje ovakva postupka protiv četvrte linije odlučivanja gotovo je ruganje antikorupcijskom programu – dodao je Nobilo.

Za razliku od branitelja, tužiteljica Sani Ljubičić smatra kako su djela optuženima – dokazana.

– Glavna je teza obrane da su oni prijatelji pa da je normalno da jedan drugome daju darove. No, primatelji i davatelji mita jesu prijatelji, a ne neprijatelji. Optuženi tvrde da ništa od onog za što se terete nije ostvareno. To nije točno jer je realizirana namjera – kazala je tužiteljica. Objava je presude 10. veljače.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr