Optužno vijeće

Optužnica u slučaju Husarić vraćena na ispravak

Foto: ''
Optužnica u slučaju Husarić vraćena na ispravak
21.05.2012.
u 17:05
Husarić se tereti da je primio mito, putovanje na safari u Namibiju, od dvojice direktora da bi im osigurao poslove
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić vratilo je optužnicu u slučaju bivšeg direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića i direktora tvrtki Vodoprivreda Lonja – Zelina te Proninga USKOK-u na ispravak jer nisu precizirali za koje je konkretno poslove Husarić od dvojice direktora primio mito – putovanje na safari u Namibiju.

Husarića USKOK tereti da su mu direktori Vodoprivreda Lonja-Zelina Zoran Crneković i direktor Proninga Božidar Deduš platili troškove putovanja i lova te troškove dopreme lovačkih trofeja u RH kako bi im osigurao poslove s Hrvatskim vodama. Direktori koji su bili na safariju s Husarićem u lipnju 2009. optuženi su za davanje mita.

No, USKOK nije precizirao koje im je to poslove s Hrvatskim vodama osigurao i trebao osigurati Husarić nego se u optužnici navodi formulacija da je primio mito “za poslove koji su se zaključili i koji će se zaključiti”, pa ju je sud vratio na doradu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
08:59 22.05.2012.

I ovaj će dobiti uvjetnu. \"Tko je jamio, jamio je.\"

TO
Toni50
21:37 21.05.2012.

Optužnica u slučaju Husarić vraćena na ispravak.. Da bi presuda bila jača jel Hrvat i da ide van i uživa umjesto da gladuje in jaduje u ljepoj njihovoj.. Osim toga pucati van Hrvatske i bez naredbe Nato komande je garantirani zatvor !!!

DK
dr.Kanđia
07:30 22.05.2012.

Lijepši je vepar od krmka....