zloporaba

Optužena: Kajem se i sram me zbog toga što sam učinila

Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Optužena: Kajem se i sram me zbog toga što sam učinila
24.11.2014.
u 07:00
Jadranka K. osuđena je na osam mjeseci zatvora, a branila se da je novac uzela zbog nesretnih okolnosti i dugova kamatarima
Pogledaj originalni članak

– Doista se kajem zbog djela koje sam počinila. Mogu reći da me sram, a to što sam počinila, počinila sam zbog spleta nesretnih životnih okolnosti. Bila sam zaposlena u Generalturistu, suprug mi je bio u mirovini. Jedno je vrijeme u domaćinstvu živjelo nas šestero. Počela sam uzimati kredite kako bih vratila dug koji sam napravila na kreditnim karticama. No sve sam više tonula u dug pa sam se obratila kamatarima. Plaćala sam kamatu i po 10 posto mjesečno i zbog toga sam napravila to što sam napravila, za što me se tereti. Što se tiče imovinske koristi za koju me se tereti, spremna sam vratiti cijeli dug i to tako da prodam nekretninu koju sam naslijedila. Usto mi suprug planira otići u SAD gdje ima dogovoren posao, pa će i on pripomoći – kazala je u svojoj obrani Jadrana K. koju se teretilo za zloporabu položaja i ovlasti tešku 1,1 milijun kuna.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nedavno je nepravomoćno osuđena na osam mjeseci zatvora te mora vratiti 1,1 milijun kuna i platiti troškove sudskog postupka. Prema optužnici, teretilo ju se da je od 25. siječnja 2007. do 17. siječnja 2012. kao voditeljica poslova kunskog prometa u Generalturistu tu tvrtku oštetila za oko 1,1 milijuna kuna jer je novac Generalturista preko internet-bankarstva neosnovano uplaćivala na račun svoga supruga.

>> Pokopali Generalturist: Imovina Pećarevićevih pod hipotekama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
08:41 24.11.2014.

Neki mladi penzioner je to kad ide raditi u sad