Optužen zbog pokušaja podmićivanja općinskoga državnog odvjetnika

06.11.2008.
u 16:31
Pogledaj originalni članak

Protiv I. P. (64), koji je u dva navrata pokušao podmititi pulskoga općinskog državnog odvjetnika i njegove zamjenike, USKOK je jučer pred Županijskim sudom u Rijeci podignuo optužnicu, priopćeno je danas na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Kako se navodi, I. P. je optužen da je u dva navrata, 16. travnja i 11. lipnja 2007., u Općinsko državno odvjetništvo u Puli dostavio omotnice u kojima se s dokumentacijom nalazilo po tisuću eura i pisma. Iz tih pisama se vidi da novac dostavlja za općinskoga državnog odvjetnika i zamjenike "kako ODO protiv njega ne bi pokrenuo parnični postupak radi povrata i predaje nekretnina državi iako su za to postojali pravni uvjeti", piše u priopćenju.

Protiv njega je općinski državni odvjetnik u Puli Aleksandar Puh podnio kaznenu prijavu zbog davanja mita.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr