Sramotno

Opet sam u mraku. Mogu samo sjesti i plakati, struje nema

Opet sam u mraku. Mogu samo sjesti i plakati, struje nema
22.09.2010.
u 17:16
Simpatičnoj Oprisavčanki koju od milja zovu Ante agregat i televizor kupili 
su lani učenici brodske OŠ V. Nazora , a opljačkala su je dvojica muškaraca.
Pogledaj originalni članak

Anica Božić iz Oprisavaca, koju zbog njezina osebujnog ponašanja, muškog izgleda i odjeće sumještani od milja zovu Ante, ostala je ponovno bez struje i vode.

“Priđi bliže...”

Bezdušni su lopovi iz Aničina dvorišta ukrali darovani agregat, pa sada nakon desetak mjeseci ponovno živi u mraku. Naime, podsjećamo, učenici brodske OŠ Vladimira Nazora lani su samoinicijativno skupili 2500 kuna kojima su joj kupili agregat i televizor.

Nažalost, njihovom gestom kojom su pokušali olakšati život ženi koja je u 21. stoljeću živjela bez struje i vode okoristili su se drugi.

– Već sam bila otišla na počinak kada me oko 23 sata probudio lavež pasa. Pitala sam se zašto laju u to doba noći i izletjela van, ugledavši u dvorištu dvojicu muškaraca kako mi odnose agregat. Povikala sam da ga ostave, na što mi je jedan od njih rekao da priđem bliže pa će ga ostaviti. Pobjegla sam natrag u kuću jer sam vidjela da ništa ne mogu učiniti. Starija sam osoba, rebra i ruke su mi polomljene i bojala sam da će me ozlijediti – priča Anica, dodajući da nije mogla opisati kradljivce jer ih zbog mraka nije dobro vidjela.

Razočarani i učenici

Otkako je 1962. godine doselila u Oprisavce, Anica je sve do prošlog Božića živjela bez struje i vode. Iz općine su joj htjeli dovesti struju i iskopati bunar, ali su odustali zbog protivljenja susjeda u čijem se dvorištu nalazi električni stup. Lampu ne pali jer nema petroleja, svijeće se u trgovini više ne prodaju, a nedostatak vode rješava pijenjem kišnice koju skuplja u kantama.

– Ne mogu opisati koliko sam bila sretna kada su mi djeca darovala agregat. Igrala sam, skakala i plakala od sreće. Koristila sam ga najviše radi svjetla, dok sam televizor gledala rijetko jer mi je vid oslabio. Uključivao ga je uglavnom bratov sin kada bi mi došao u posjet. Sada mogu samo plakati i čekati – dodaje Anica.

Iako joj je jedino primanje socijalna pomoć od 750 kuna, simpatična Oprisavčanka kaže da bi plaćala struju kada bi dobila priključak. Svoje razočaranje nisu mogli skriti ni članovi filmske sekcije OŠ Vladimira Nazora, pokretači akcije, koji su o Anici snimili već dva filma.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

VI
Vito
08:59 23.09.2010.

Tu bi dobrodošao šerijatki zakon za dvojcu lopova.

ST
Stole1
19:01 22.09.2010.

Super za agregat, al otkuda ovoj starici novac za plaćanje goriva ? Ne bi bilo iznenađujuće da ga je u općoj neimaštini i sama prodala, jer šta ćže joj agregat ako ne može ga uopće koristiti

KA
Kakma
21:05 22.09.2010.

Super odrzavanje,agregat drzati u dvoristu.Naravno nije se ona mucila za njega,Sve mi to mirisi na nemar.