POPIS

Opatijski "Plavi podrum" među sto najboljih svjetskih restorana

Opatijski "Plavi podrum" među sto najboljih svjetskih restorana
27.04.2010.
u 09:18
Prvo mjesto, poslije četverogodišnje vladavine španjolskog "El Bulija", pripalo je danskom restoranu "Noma".
Pogledaj originalni članak

Opatijski restoran "Plavi podrum" 81. je na popisu 100 najboljih svjetskih restorana, objavio je ugledni britanski specijalizirani časopis "Restaurant" koji svake godine na proljeće objavljuje ove popise.

Prvo mjesto, poslije četverogodišnje vladavine španjolskog "El Bulija", pripalo je danskom restoranu "Noma". Njegov vlasnik i glavni kuhar je Rene Redzepi, po ocu makedonski Albanac, po majci Danac, koji poslužuje isključivo hranu iz nordijskih zemalja. Redzepi je, navodi britanski Guardian, talentiran kuhar koji pravi čuda s divljim biljkama i cvjetovima, gorkim lišćem i morskim plodovima.

Među deset najboljih restorana četiri su iz Španjolske, tri iz SAD-a, po jedan iz Britanije i Italije, a među prvih su se sto prvi put našli restorani iz Hrvatske i Slovenije.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MM
Mladen Miletić
10:18 27.04.2010.

Na kojem je mjestu Slovenski ? U našem restoranu je Talijanski kuhar i ocijenu dobru su dobili zbog jakog vina koje je ocijenjivače uvjerilo u dobrotu !

UK
Ugo Kajvez
11:19 27.04.2010.

To će kao spasiti državu?, ne vidim nikakvu korist za širu zajednicu od ove vijesti osim što je odlična ekonomska propaganda za tog jednog privatnog vlasnika restača .....