nestabilno vrijeme

Nevrijeme na Jadranu: Bujice napravile veliku štetu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Rogoznica: Jako jugo i nevrijeme u Dalmaciji
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Rogoznica: Jako jugo i nevrijeme u Dalmaciji
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Rogoznica: Jako jugo i nevrijeme u Dalmaciji
05.06.2020.
u 20:21
Mjerna postaja Opsenica kraj Svetog Roka zabilježila je 154 litre kiše po kvadratnom metru
Pogledaj originalni članak

Tijekom današnjeg se dana ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom premještala preko Jadrana i izazivala nestabilno vrijeme. Kiša je često padala, a puhalo je jugo s olujnim udarima. 

Na splitskom je području puhalo na udare do 97 kilometara na sat, u Visu se more prelilo preko nižih dijelova rive, a preplavilo je i splitsku Matejušku. 

U Selinama su vatrogasci morali intervenirati zbog bujica koje su nosile sve pred sobom, a oborinske vode koje su stizale s padina južnog Velebita bile su pune mulja i kamenja. Tamošnji kamp pretrpio je značajnu štetu, piše Dalmacija Danas.

Obilna je kiša najviše pogodila sjevernu Dalmaciju i južnu Liku. Mjerna postaja Opsenica kraj Svetog Roka zabilježila je 154 litre kiše po kvadratnom metru do 18 sati, postaja Seline - Mala Paklenica 153, a Starigrad Paklenica 151 litru po kvadratnom metru. 

Kiša je prema kraju dana oslabila, a djelomično se i razvedrilo. Vikend će biti malo stabilniji, no vrijeme će i dalje biti promjenjivo pa ljetnih vrućina još nema na vidiku. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.